Războiul din Ucraina putea să aibă o altă întorsătură chiar de la început dacă nu ar fi intervenit un om de afaceri, care a aruncat în aer un baraj | Aktual24

Data:

spot_img

Războiul din Ucraina putea să aibă o întorsătură tragică pentru ucrainieni chiar din primele zile, când Rusia a fost periculos de aproape de capturarea Kievului. În mod miraculos, o brigadă a armatei ucrainene epuizată, voluntarii mobilizați în grabă și un om de afaceri care a aruncat în aer un baraj au salvat orașul și Ucraina de la pierderea războiului, relatează Business Insider.

Aceasta este concluzia experților americani și britanici care au examinat luptele de-a lungul râului Irpin, la nord-vest de Kiev. Pe baza unor interviuri ample cu ucrainenii care au luptat la Irpin, aceștia descriu o bătălie epică câștigată în extremis. „Bătălia de la râul Irpin a fost pe muchie de cuțit”, au scris Richard Sladden, Liam Collins și Alfred Connable într-un articol din British Army Review, o revistă militară britanică.

Citește și: Alegeri legislative în Austria. Extrema dreaptă a câștigat pentru prima oară alegerile parlamentare cu un scor istoric

Povestea începe pe 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina. Parașutiștii din elicoptere au lansat un asalt aerian pentru a ocupa aeroportul Hostomel, cu scopul de a crea un cap de pod aerian care să permită avioanelor mari de transport să aducă întăririle și armele grele necesare pentru a ocupa Kievul.

În același timp, coloane blindate rusești staționate în Belarus, la granița de nord a Ucrainei, au înaintat spre sud, cu scopul de a pune mâna pe Kiev. Un grup de asalt rus a avansat pe malul de est al râului Nipru, iar celălalt pe malul de vest.

Acest lucru i-a prins nepregătiți pe ucraineni. „Atacul Rusiei asupra Kievului din nord-vest a fost un șoc, dar nu o surpriză”, potrivit articolului din British Army Review.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: PSD și-a impus noul directorat la Transelectrica

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related