Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu am invadat Ucraina” | Aktual24

Data:

spot_img

Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu am invadat Ucraina”. Sute de mii de soldați ruși luptă în Ucraina de doi ani și jumătate, dar ambasadorul rus la Berlin nu vrea să audă despre invazie. Pe de altă parte, el numește incursiunea ucraineană din regiunea Kursk drept un „atac terorist” și anunță că Moscova va da „un răspuns dur”, relatează televiziunea germană N-TV.

Ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neceaiev, a anunțat o reacție dură la cuceririle ucrainene de la Kursk. Acestea sunt un „atac terorist”, spune el într-un interviu acordat portalului Pioneer. „Acest lucru este absolut inacceptabil pentru noi și ne vom răzbuna.”

Citește și: CSM a schimbat magistratul din Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni cu fiica unui fost senator PSD

„Nu vorbim cu teroriștii”

El s-a referit astfel la „curățarea zonelor de graniță ruse. Acțiunea este deja în plină desfășurare”. În plus, condițiile pentru continuarea negocierilor de pace ar fi „și mai stricte decât înainte”, a mai spus el.

Neceaiev explică, de asemenea, în interviu:

  • „În primul rând: Există o hotărâre a președintelui nostru Vladimir Putin că nu vorbim cu teroriștii. În al doilea rând: Atâta timp cât trupele ucrainene sunt în regiunea Kursk, negocierile de pace sunt absolut inacceptabile pentru noi”.

Neceaiev neagă, de asemenea, că trupele ruse au atacat țara vecină: „Nu am invadat Ucraina. Am încercat să punem capăt acestui război care se desfășoară de cel puțin zece ani împotriva populației ruse din regiunile de est ale fostei Ucraine”.

Citește și: Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

De fapt, Rusia a lansat un atac major asupra Ucrainei pe 24 februarie 2022. În 2014, așa-zișii „oameni verzi” – soldați fără însemne – au ocupat Crimeea. La început, Kremlinul a negat o legătură cu ei, dar mai târziu Putin i-a onorat pe aceiași soldați pentru eforturile lor. Locuitorii din Crimeea nu ar fi trebuit să fie lăsați „la mila destinului”, a spus Putin.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / joneybrain)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? | Deutsche Welle

Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? Șeful serviciilor...

Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Armenia și Azerbaidjan negociază un tratat de pace după...

Video viral: Dialogul dintre un cetățean moldovean și soldații ruși din Transnistria | Aktual24

Video viral: Dialogul dintre un cetățean moldovean și soldații...

Cât de puternic este Hezbollah după atacurile israeliene? | Deutsche Welle

Gruparea Hezbollah pare să fi ieșit slăbită de atacurile...