marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterRăzmeriţa din PSD Iași. Cine sunt contestatarii şi de ce vor capul...

Răzmeriţa din PSD Iași. Cine sunt contestatarii şi de ce vor capul lui Maricel Popa

Principalul vizat este şeful de filială, Maricel Popa, chiar dacă acesta a obţinut un scor superior partidului, fiind astfel o locomotivă, nu o frână. Miza pe termen scurt pare a fi eliminarea oamenilor Cameliei Gavrilă din viitorul CL, iar pe termen mediu, accesul la alcătuirea listelor de candidaturi la Parlament, înaintea alegerilor din decembrie.

O parte a liderilor PSD a început asaltul împotriva şefului filialei, Maricel Popa, miza cu bătaie mai lungă fiind alcătuirea listelor de candidaturi pentru Parlament înaintea alegerilor din decembrie. Mai mulţi şefi social-democraţi solicită demiterea lui Popa, în contextul rezultatelor de la alegerile locale.

Un prim pas a fost făcut deja: organizaţia municipală a PSD Iaşi a adoptat o rezoluţie prin care îi solicită conducerii centrale să-l demită pe Popa. Contestatarii spun că situaţia de la Iaşi trebuie analizată de urgenţă în Biroul Permanent Naţional pentru a se evita scindarea organizaţiei.

O altă problemă este lista cu cei cinci consilieri locali aleşi ai PSD: în cazul primilor doi de pe listă li se contestă mandatul de consilier, iar acest lucru ar putea fi tranşat chiar în instanţă. „Ziarul de Iaşi” a vorbit ieri cu mai mulţi lideri care-l contestă pe Popa, dar niciunul nu a vrut încă să facă declaraţii oficiale. La rândul lui, Popa a precizat că nu vrea să comenteze pulsul filialei, şi că va avea astăzi un punct de vedere.

 „Rechizitoriul” lui Popa

Printre contestatari se numără senatorul Vasile Toma (cel care şi vrea şefia filialei), Marius Ostaficiuc (şef al organizaţiei municipale), deputaţii Vasile Câtea şi Silviu Macovei, precum şi Mihaela Ivancia (şefa femeilor social-democrate ieşene), cât şi unii primari din judeţ. Contestatarii şefului PSD i-au întocmit acestuia un „rechizitoriu” de 8 pagini pe care l-au trimis conducerii centrale. Potrivit surselor ZDI, în document nu i se reproşează în mod neapărat rezultatul alegerilor.

Maricel Popa, candidat al partidului la şefia CJ, poate spune totuşi că a tractat în sus partidul, – a obţinut peste scorul PSD în judeţ (29% faţă de 25%) -, dar filiala condusă de el a obţinut sub media PSD pe ţară: 24% faţă de 30%, la votul considerat politic, cel pentru consiliile judeţene.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE