Reabilitarea Falezei Dunării se lasă așteptată | Viața Liberă

Data:

spot_img

Reabilitarea Falezei Dunării se lasă așteptată. În acest sens, planurile au fost anunţate de mai multe ori, ultima dată, anul trecut în vară, dar deocamdată nu se vede nicio mişcare.

Între timp, deşi curăţenie se face, iar vegetaţia este ţinută sub control, cel puţin în ultima vreme, sculpturile în metal au fost complet ignorate şi arată, în cea mai mare parte, deplorabil.

Momentan, faleza este tot cea pe care o ştim, un loc de promenadă foarte aglomerat, mai ales în weekend, unde gălăţenii încearcă să scape de canicula care nu ne mai slăbeşte.

Citește și: Cât de bolnave sunt pădurile și cât adevăr este în raportările privind „tăierile accidentale”

Monumente acoperite cu graffiti

În timp ce câte un ponton mai primeşte autorizaţie şi încearcă să-şi facă terasă şi pe mal, fără drept, înglobând o biată lucrare de artă monumentală, restul monumentelor sunt acoperite de graffiti cu mesaje care mai de care mai scârboase şi care, evident, nu ridică în niciun fel valoarea acestora, contribuind doar la crearea unui aspect dezolant, de obiectiv cultural uitat şi lăsat în paragină.

Dintr-o parte în alta a falezei, indiferent din care tabără de sculptură în metal au făcut parte (primele datând din 1976 şi 1977), monumentele de for public au, clar, nevoie de curăţare şi reabilitare.

Citește și: Noul Club de Presă, un vehicul de influență politică și propagandă anti-occidentală

Unele au bucăţi lipsă din platformele betonate care le susţin, altele nu mai au plăcuţele de identificare, iar cele unde acestea încă există au avut parte de mâna unui mâzgălitor care a crezut de cuviinţă să acopere cu negru taman numele lucrării sau pe cel al artistului.

În 2024, normal ar fi nu doar ca toate plăcuţele să fie la locul lor, dar să şi conţină un cod QR, prin scanarea căruia doritorii să poată afla mai multe despre opere şi artiştii care le-au creat.

Continuarea în Viața Liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related