Reacția liberalilor la atacurile lansate de PSD la Congres: “Coaliția PSD-PNL este, în esență, dizolvată”

Data:

spot_img

Reacția liberalilor la atacurile lansate de PSD. Liberalii au reacționat pe rețelele de socializare la atacurile la adresa PNL din discursurile pe care liderii PSD le-au susținut la Congresul partidului în care Marcel Ciolacu a fost desemnat oficial candidat la alegerile prezidențiale.

“Coaliția PSD-PNL este, în esență, dizolvată. Aceasta ar fi singura concluzie rezonabilă, având în vedere atitudinea afișată de PSD la congresul de ieri. Cred că Marcel Ciolacu putea fi promovat fără o serie de invective și acuzații nefondate la adresa noastră, a liberalilor. Cred ca sunt metode mai eficiente de gestionare a conflictelor, în nici un caz așa prin mesaje publice. Mai mult, dacă s-ar fi abținut de la atacuri, mesajele lor ar fi ajuns mult mai clar la oameni!”, a declarat senatorul PNL Alexandru Nazare, fost ministru al Finanțelor.

Rareș Bogdan: “PSD se teme de PNL”

Rareș Bogdan (foto), prim-vicepreședinte PNL, susține că atacurile liderilor PSD la adresa PNL din timpul Congresului de sâmbătă sunt provocate de frica unui eșec la alegerile prezidențiale.

“Atacurile socialiștilor la adresa PNL au două explicații: frica și lașitatea. Doar PNL și Nicolae Ciucă pot bloca acapararea totală a statului român de către urmașii lui Ion Iliescu, Adrian Năstase și Liviu Dragnea.

Este cât se poate de clar. PSD se teme de PNL, este obsedat de PNL, este speriat de PNL, obsesie care a dominat Congresul socialiștilor. Pe urmă, atacurile pesediștilor la adresa PNL sunt o perdea de fum menită să abată atenția de la scandalurile din sănătate și pensii.

Pentru compania de zgomote din vârful PSD este vital ca publicul să se concentreze pe schimbul de replici dintre partenerii aflați la guvernare, nu pe milioanele de pensionari fraieriți, cărora le promiteau la început de an – ce tupeu! – că nu le scad pensiile și ca le vor crește tuturor.

Citește și: Congresul PSD și validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu. Reacțiile liderilor politici

Străveziu, nu? Ordinul de zi pe unitate este Atacați – Atacați – Atacați, pentru a deturna discuția de la scandalul recalculării, de la scandalul Pantelimon, de la criza acută de medicamente esențiale pentru tratamentul cancerului, de la listele de așteptare de 2 ani pentru proteze fără de care oamenii suportă dureri cumplite de șold și genunchi, de la faptul că pentru un C.T. banal trebuie să aștepți cu lunile. Și câte și mai câte!”, a afirmat Rareș Bogdan într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL a invocat războiul din Ucraina și schimbările geopolitice provocate de acesta ca scuză pentru guvernarea împreună cu PSD.

“Da, am fost nevoiți să înghițim o meduză și să guvernăm împreună, pentru că odată cu războiul din Ucraina, Uniunea Europeană și NATO aveau nevoie de o graniță care să garanteze securitatea Europei. Ar fi fost un dezastru ca, în timp ce PNL susținea Ucraina, hoarda socialiștilor români să încerce blocarea ajutoarelor îndreptate către țara aflată în război.

O știu toți: și politicienii, și ziariștii onești. Ar fi căzut Ucraina, la micul dejun era mâncată Moldova și urma presiunea pe România, Polonia și Țările Baltice. România și Europa ar fi fost cu adevărat în pericol.

Am făcut ceea ce trebuia pentru România. Nu am greșit că am pus interesul țării mai presus de interesul de partid”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citește și: „Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo

Florin Roman: “A început sfârșitul politic a lui Marcel Ciolacu”

Deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL, a declarat despre Congresul PSD că este unul „cum le place comuniştilor” și că „a început sfârşitul politic a lui Marcel Ciolacu”.

“A început sfârșitul politic a lui Marcel Ciolacu! Un congres, așa cum le place comuniștilor, cu un singur candidat, pentru ca ei întotdeauna au avut nevoie de un tatuc, fie ca îl chema Nicolae Ceaușescu, fie ca îl chema Ion Iliescu! Ziua de azi este doar despre cum va arăta PSD, după ce Ciolacu pierde tot.

O grămadă de fanfaroni ai adulației supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea! Totul despre setea lor de putere, nimic despre oameni! Atacuri, jigniri, mizerii lansate de socialiștii de caviar, care își fac campanie cu avioane  private!

Cel mai mult am râs la atacurile lui Grindeanu, tătucul Ordonanței 13, singurul premier PSD demis de propriul partid, prin moțiune de cenzură. Vorbea de miere și de viespi:)) Serios? Eu credeam ca de propriul lui portofel!

Acest congres este doar despre ei, nimic bun pentru România! Este de datoria fiecărui om de dreapta din această țară să ne opunem unui partid, avid de putere. Au reușit performanța să ne ducă pe locul 1 în Europa la inflație, fac praf finanțele României, au încercat să naționalizeze Pilonul 2 de pensii, să mărească taxe și impozite, dividente, TVA, pentru a distruge mediul privat și pentru a duce banii în ajutoare sociale! PSD este soluția toxică pentru România!

Nimic despre AUR, semn ca blatul cu extremiștii este la vedere. 50 de voturi pe secție de votare, pentru Simion de la primarii PSD este doar o simulare? Doar PNL poate bate PSD! Și o vom face!

Cat despre dl Ciolacu, întreaga sa viață e o impostură crasă! Un asemenea om nu va fi niciodată un președinte al României! Te-au păcălit ai tăi, Marcele!

Vorba cântecului: Unde mergi tu mielule/ La tăiere, domnule!””, a declarat Florin Roman.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Rareș Bogdan / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Responsabilitățile și impactul portofoliului Roxanei Mînzatu în noua Comisie Europeană

Roxana Mînzatu a fost numită în funcția de Vicepreședinte...

Friedrich Merz, nominalizat de CDU drept candidat la funcția de cancelar pentru alegerile din 2025

Uniunea Creștin Democrată (CDU), cel mai important partid conservator...