Reacția Ucrainei după ce mașina în care se afla fiica lui Dughin a explodat lângă Moscova

Data:

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a negat duminica aceasta că Kievul ar fi implicat în atentatul cu maşină capcană de sâmbătă seara în care şi-a pierdut viaţa fiica ultranaţionalistului rus Aleksandr Dughin, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak (foto), unul dintre consilierii lui Zelenski, într-o intervenţie televizată.

Podoliak a apreciat în schimb că Rusia a început „să se dezintegreze intern” (sic) şi că mai multe grupuri politice încep să se confrunte într-o luptă pentru putere.

Ca parte a acestei redistribuiri ideologice, creşte „presiunea informaţională” asupra societăţii şi războiul din Ucraina este folosit drept portiţă de scăpare, în timp ce sectoarele naţionaliste se radicalizează tot mai mult, a susţinut el.

Citește și: VIDEO Fiica lui Alexander Dughin, ideologul lui Putin, a murit într-un atentat. Era vizat tatăl ei

Daria Dughina, fiica lui Alexander Dughin, cunoscut și ca unul dintre ideologii lui Putin, aflat în spatele conceptului euroasianismului, ar fi murit după ce autoturismul în care se afla a explodat.

Surse rusești, citate de media occidentale, afirmă că în autoturism ar fi trebuit să se afle Alexander Dughin, ceea ce a alimentat presupunerile că atentatul l-ar fi vizat pe acesta.

Daria Platonova (Dughina), în vârstă de 30 de ani, se întorcea de la un festival, unde a participat împreună cu tatăl său. Mașina în care se afla, o Toyota Land Cruiser Prado, a sărit în aer într-o suburbie a Moscovei.

Citește și: Cine sunt Alexander Dughin și fiica lui. Susținători ai „exterminării” ucrainenilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related