Reacții împărțite ale specialiștilor și analiștilor după reținerea procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglu. Miting anunțat în Găgăuzia

Data:

Reținerea procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a generat un val de comentarii din partea mai multor experți de la Chișinău. Aceștia au analizat momentul reținerii acestuia și au exprimat mai multe opinii în spațiul public, fie la televiziuni sau pe rețelele de socializare.

Directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Vladislav Gribincea, a exprimat, pe pagina sa de Facebook, o serie de rezerve privind procedura prin care Stoianoglo a fost reținut. „În mod normal, suspecții nu trebuie reținuti dacă nu exista pericol de comitere de noi infracțiuni, de eschivare sau pentru acumularea probelor”, a scris acesta.

El a mai comentat că trebuie administrate probe directe sau indirecte privind intenția de a fugi din țară.

La rândul său, juristul Nicolae Eșanu, fost viceministru al justiției, a declarat marți seară în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul TV8 că acțiunea de reținere s-a desfășurat în grabă.

„Pornirea unui dosar penal împotriva unui procuror general este o măsură excepțională, care necesită o mare atenție. Un procuror special desemnat, care nu știe că el va fi desemnat, pentru că altfel am crede că este o conspirație, peste o perioadă foarte scurtă pornește un dosar penal. Asta înseamnă că procurorul desemnat trebuia să studieze foarte atent materialele, să decidă dacă se întrunec condițiile și, abia apoi, să scrie decizia. Și l-aș ruga să se așeze și să culeagă textul, să vedem în cât timp scrie o pagină de text. Organul de drept, peste o oră de la sesizare, deja decide să-l rețină pe Alexandr Stoianoglo”, a declarat Eșanu.

Articolul integral, pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...