Recalcularea pensiilor. 3.000 de nevăzători din Iași, condamnați la sărăcie lucie | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Recalcularea pensiilor. 3.000 de nevăzători din Iași, condamnați la sărăcie lucie. Nemulțumiți de pensiile recalculate, nevăzătorii sunt pregătiți să protesteze, spune Oana Mocanu, președinta Asociației Nevăzătorilor din România Filiala Iași.

„Au fost cazuri când pensia a scăzut de la 1.800 de lei, la 700 sau la 500 de lei. Oamenii se întreabă de ce să mai muncească. Se vrea o lege a echității sociale, dar unde este echitatea?”.

Citește și: Noul Club de Presă, un vehicul de influență politică și propagandă anti-occidentală

Cea mai mare parte a comunității de nevăzători din Iași are o medie de vârstă de peste 50 de ani.

Legea îi condamnă pe nevăzători la sărăcie

„Ceea ce înseamnă și că cea mai mare parte a membrilor Asociaţiei Nevăzătorilor din Iași e profund afectată de modificările din sistemul public de pensii.

Tocmai de aceea oamenii sunt hotărâți să meargă la protest, așteptăm aprobarea pentru protest și mergem să luam bilete către București, pentru că în cazul nevăzătorilor, diferențele între nivelul pensiilor calculate după vechea lege și după cea nouă sunt foarte mari”, spune președinta Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Filiala Iași.

Citește și: Biden predă oficial ștafeta lui Harris la Convenția Democrată: Critici dure la adresa lui Trump și o chemare la unitate națională și globală

În ultimele zile, nevăzătorii sau cu deficiențe grave de vedere din toată țara și-au transmis prin diverse canale de informare nemulțumirile legate de legea care îi condamnă la sărăcie lucie.

Președintele Asociației Nevăzătorilor din România, Tudorel Tupiluși, a postat pe pagina de Facebook a asociației ANR un comunicat în care se arată că „toți nevăzătorii pensionați la limită de vârstă sunt puternic afectați de noua formulă de calcul, indiferent de domeniul în care au lucrat, fapt ce aduce atingere pe termen lung atât statutului lor social, cât și dreptului la o viața demnă”.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro )

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related