Recalcularea pensiilor. Cea mai mare și cea mai mică creștere din județul Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Recalcularea pensiilor. Cea mai mare și cea mai mică creștere din județul Iași. Noua lege a pensiilor nu ajută pe toată lumea: 25.000 de ieșeni au rămas cu aceeași pensie din luna august

Majoritatea pensionarilor din județul Iași vor avea pensii mai mari după ce au fost recalculate pe baza Legii 360/2023, care a intrat în vigoare la începutul acestei luni. Anunțul a fost făcut ieri de Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Iași, într-o conferință de presă.

Citește și: În scaun cu rotile, activistul de mediu Daniel Bodnar „nu se încadrează în grad de handicap”. Explicațiile șefei Comisiei medicale

Procesul de recalculare a pensiilor a vizat în prima fază pensionarii de stat, urmând ca pensionarii care au lucrat în Cooperativele Agricole de Producție (CAP) să fie incluși la recalculare între 1 septembrie 2024 și 1 martie 2025.

Cea mai mare pensie din județul Iași este de aproximativ 33.500 lei brut

La nivelul județului Iași sunt în total 159.767 de pensionari, dintre care 150.931 de pensionari de asigurări sociale de stat, iar 8.836 de pensionari care provin din fostul sistem de pensii al agricultorilor, adică persoane care au lucrat la CAP.

Citește și: Domnul Marcel Ciolacu ne vinde gogoși despre ce înseamnă să fii președintele României

La nivelul Iașului, 150.909 de pensionari au fost incluși în procesul de recalculare a drepturilor lor de pensie. Deciziile au fost livrate de poștași între 16 și 31 august 2024.

Cea mai mare creștere în urma recalculării este de 8.000 de lei, cea mai mică este de 1 leu

Totuși, nu toți pensionarii au primit aceste decizii, cel puțin în județul nostru. S-au emis 145.867 de decizii, dar mai sunt 5.064 de dosare care necesită verificări suplimentare, iar abia după asta se vor emite deciziile de recalculare a pensiilor.

Cea mai mare pensie din județul Iași este de aproximativ 33.500 lei brut și aparține unei persoane din mediul de afaceri, care a avut un salariu foarte mare și o contribuție pe măsură.

La nivelul județului nostru, cea mai mare creștere în urma recalculării este de 8.000 de lei, iar cea mai mică este de 1 leu, potrivit datelor prezentate ieri de șefa CJP Iași.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...