Recalcularea pensiilor în județul Cluj. Cea mai mare majorare | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Recalcularea pensiilor în județul Cluj. Cea mai mare majorare. În Cluj, au fost trecute prin procesul de recalculare un număr de 177.000 de dosare de pensii, potrivit datelor oferite de Casa Județeană de Pensii Cluj.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Casei Județene de Pensii Cluj, după încheierea procesului de recalculare, cea mai mare pensie a crescut cu 9.000 de lei, iar cea mai mică pensie este de 1 leu, pensii calculate în baza principiului contributivității, conform Legii 360/2023. 

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Cea mai mare pensie în județul Cluj este de 36.000 de lei

„Cea mai mare pensie, după recalculare, s-a majorat cu 9.000 de lei. Cea mai mică este indemnizația socială minim garantată. Altfel, cea mai mică pensie din județul Cluj este de 1 leu. 

Nu e vorba de cuantumul în plată, adică nu atât primește omul. Atât se plătește din bugetul de asigurări sociale de stat, care este evidențiat pe cuponul de pensie și pe decizia de pensie. Diferența până la 1.281 de lei, respectiv 1.280 de lei, este suportată din bugetul de stat și este indemnizația socială minim garantată.

Citește și: Cât de bolnave sunt pădurile și cât adevăr este în raportările privind „tăierile accidentale”

Cea mai mare pensie în județul Cluj: înainte de recalculare – 27.000 de lei, după recalculare, 36.000 de lei. Este pensie pe contributivitate, nu vorbim de pensiile speciale. 

Aceasta înseamnă că de-a lungul întregii activități, persoana a contribuit la bugetul asigurărilor sociale de stat, ceea ce dovedește odată în plus că dacă muncim și plătim la bugetul de stat, munca este răsplătită și calculul pe contributivitate este corect și aduce beneficii”, a explicat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă Mariana Nicoleta Sălciuan, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Cluj. 

De la 1 septembrie 2024, toți pensionarii care beneficiază de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 de lei

Continuarea în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trenuri electrice vor lega Timișoara de București și Cluj-Napoca | Express de Banat

A fost semnat contractul pentru achiziția a 37 de...

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...