vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterRechinul de Bănie, naturalizat în apele din Playa del Carmen

Rechinul de Bănie, naturalizat în apele din Playa del Carmen

În țara în care traficul de droguri și de arme sunt fenomene atroce, un român a reușit să-și impună afacerea ilegală.

Zeci de români captivi în aeroportul din Cancun, Mexic, într-un arest neoficial, fără mijloace de comunicare și dormind patru nopți pe jos. Nu s-a întâmplat în anii ʼ90, ci la începutul lui 2021. 

„Beneficiari“, cetățeni ai unui stat al Uniunii Europene. Ministerul Afacerilor Externe român s-a mobilizat greu și, când a comunicat pe subiect, a dat mai degrabă senzația că nu are niciun instrument diplomatic la îndemână. 

În România, însă, întrebările curgeau. Iar stupoarea era evidentă: cum e posibi ca niște oameni dintr-un stat UE, care se duc în vacanță, să fie tratați astfel?

Scandalul s-a stins după nici o săptămână, natural: românilor li s-a permis să își continue călătoria. Iar o știre ca o notă de subsol, pierdută de toată lumea din vedere, spunea că patru cetățeni români au fost reținuți. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE