Parcurgeți motivarea judecătorului care a dat achitarea ca să vedeți cum negrul devine alb și se neagă evidența. Inculpatul chiar recunoscuse că a băgat singur în magazin 212 pachete de țigări, dar judecătorul a decretat că „nu e temei suficient”. Nici polițiștii care l-au prins nu sunt de încredere.

O decizie sub semnul întrebării, atacată deja, cu apel, de procurori. Socrul unei judecătoare de la Judecătoria Iași a fost achitat pentru acuzația de contrabandă de un coleg al acesteia de la Judecătoria Pașcani. Fiul inculpatului este și el magistrat, fiind procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

În timpul anchetei, inculpatul recunoscuse că „personal a cumpărat țigaretele provenind din contrabandă”, dar judecătorul nu a mai ținut cont de această declarație.

A recunoscut fapta, fiind prins în flagrant

În octombrie 2020, Costachi Stângaciu (65 de ani) a fost achitat de Judecătoria Pașcani într-un caz de contrabandă, infracțiune pentru care astfel de decizii se iau destul de rar.

Bărbatul fusese trimis în judecată în 2017, după ce, în februarie același an, la sediul unui magazin pe care îl deținea, a fost depistat în flagrant deținând un număr de 212 pachete de țigări provenind din contrabandă. Țigaretele au fost găsite ascunse sub o tejghea a magazinului, iar în fața polițiștilor Stângaciu a declarat că „personal a cumpărat țigaretele provenind din contrabandă.”

În latura civilă a cauzei, persoana vătămată Direcția Regională Vamală Iași s-a constituit parte civilă cu suma totală de 2.499 lei reprezentând prejudiciul cauzat.

Cu toate că judecătorul a recunoscut în sentință că „declarația inculpatului consemnată în procesul verbal menționat a fost dată de acesta în mod liber, fără a fi constrâns, în prezența organelor de constatare”, acesta s-a transformat într-un avocat al inculpatului, demolând, apoi, tot dosarul anchetatorilor.

Citește articolul complet pe reporteris.ro

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.