Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu. Citită, înțeleasă și simțită din perspectiva magistratului, cartea Laurei Panazan mi-a conferit o noua definiție a unui cuplu, format din trei personaje, EU, TU și RELAȚIA, dar și din liantul indispensabil al acestora, conexiunea dintre părți.
Anamaria Cristina Hambețiu, judecător/psiholog clinician
Este o veritabilă pledoarie despre rolul terapiei de cuplu, despre dărâmarea miturilor și construirea unei realități adânci, compuse din spaime, furie, durere, dar și din speranță, conexiune și bucuria micilor reușite individuale și comune.
O radiografie a vulnerabilității (atât a clientului, cât și a terapeutului), un proces autentic de mediere a orgoliilor, a ego-urilor, a neputințelor, a emoțiilor și sentimentelor.
Cu abilitate, blândețe, dar și cu determinare și pasiune, autoarea ne transpune în lumea poveștilor terapeutice și ne transformă în eroii relațiilor noastre de cuplu!
O carte terapeutică, cu valente de „Tratat de Dreptul familiei”, o bibliografie pe care o recomand deopotrivă terapeuților, specialiștilor în drept și tuturor cititorilor dornici de explorare a adâncurilor unei relații.
Mihaela Ungureanu, economist
Tulburător să te găsești într-o carte cu lucruri de care nu știe nimeni… pe care nu știai nici tu cu ce ochi să le vezi… prin care nu bănuiai că se aud atâtea voci lăuntrice.
Înțelegând personajele și căutările lor, simți că te afli mai bine pe tine, reușind să nu te mai judeci.
Este aici un perimetru în care ești în siguranță, ca să începi să vindeci și să faci pace cu tine.
Elena Cazacu, psihoterapeut
În căutarea fericirii, venind cu goluri de iubire din relația cu părinții, vrem să găsim persoana care să umple și să aline dorul de a fi conectați.
Cartea Laurei Pănăzan desface miturile iubirii foiță cu foiță și ne convinge că e nevoie să muncim pentru o iubire matură și hrănitoare: să coborăm în grote sufletești, să facem pace cu părți din noi uitate, să ascultăm și să povestim.
Doare ce vedem în oglinda pusă de Laura în fața noastră? Cu siguranță! Însă vocea ei de părinte bun și blând ne însoțește pas cu pas, ne insuflă curaj să acceptăm cine suntem, să ne descoperim nevoi ascunse, să le exprimăm vulnerabil, autentic, într-o nouă formulă de iubire, cea de cuplu.
Ca un doctor al inimilor, Laura are cuvintele potrivite și răbdarea de a găși rețeta prin care cuplul devine cuib de vindecare pentru cele două suflete rănite. Sinceritatea autoarei este incomodă, dar eliberatoare. Ea ne învață să fim și să iubim profund, asumat, într-o poveste a dulăilor și a aricilor de pretutindeni.
Elena Ghițulescu, fondator „Cititor în Pijama”, Ziua de Cluj
Am parcurs cartea aceasta pe nerăsuflate, într-un weekend.
Citeam două pagini, lipeam trei post-it-uri. M-am bucurat să observ că limbajul specializat este transformat într-unul simplu, ușor de înțeles. Dar cel mai mult m-a atins sinceritatea Laurei.
Ea se dezvăluie în mod real, autentic, odată cu poveștile clienților săi.
Am experimentat o călătorie emoțională profundă.
Când am ajuns la ultima pagină, cartea devenise un curcubeu cu post-it-uri albastre, verzi, portocalii și roz.
Cred că asta a fost și sentimentul final. Am simțit cartea ca pe anotimpuri.
Poveștile sunt uneori cenușii, alteori dau semne că înverzesc. Câteodată mai dă un ger și se închid lăstarii. Deseori e nebunie cu canicula.
Dar la sfârșit, când se încheie ciclul unui an, îți vezi roadele muncii adunate. Această carte mi-a deschis calea către cunoașterea relațiilor de cuplu și a modului în care putem construi legături autentice și durabile. –
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Recomand cu căldură cartea Laurei Pănăzan pentru oricine dorește să exploreze adâncurile relațiilor de cuplu și să construiască legături durabile și hrănitoare.