Cărțile nu sunt doar pentru inițiați. Lectura poate fi o plăcere pentru oricine, indiferent ce citește. PRESShub inițiază o rubrică nouă, în care adunăm volumele recomandate de cei care iubesc să citească și care vor să împărtășească descoperile lor cu ceilalți.
Biblioteca PRESShub conține volume dintre cele mai diverse: de la literatură românească la fantasy internațional, de la eseistica intelectualilor de marcă români la cei mai populari autori străini, de la non-ficțiune la cele mai frumoase cărți despre cum să trăiești intens viața de zi cu zi. Nu contează suportul pe care este scrisă. Suntem deschiși spre toate domeniile.
Contează doar să fie o carte bine scrisă. Oricine poate face o recomandare.
Chiar și dumneavoastră. Dacă v-a plăcut o carte pe care ați citit-o, vă invităm să ne scrieți la redactie [at] presshub.ro, pentru a afla și prietenii Bibliotecii PRESShub de ce merită să o citească și ei.
Recomandarea de astăzi vine de la Alexandra Galu, absolventă a Facultății de Litere din cadrl Universității din București, licențiată în Științele Comunicării. „Sunt pasionată de lectură și de aceea am acceptat cu mare drag propunerea de a mă implica și eu cu două recenzii în cadrul proiectului. Citesc (aproape) zilnic, iar genurile cele mai iubite de către mine sunt dezvoltarea personală și ficțiunea”, a transmis Alexandra Galu pentru PRESShub.
James Clear aduce în prim plan un ghid ușor de asimilat, inspirat din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie și neuroștiință, care te va ajuta să-ți înlocuiești vechile obiceiuri, rele, cu unele bune.
Prin tehnicile abordate în volum, vei afla cum să devii mai bun cu 1% în fiecare zi, cum să-ți construiești un sistem corect, cum să eviți să faci anumite greșeli, cum să schimbi câte ceva mic în fiecare zi pentru a ajuta la modelarea unei schimbări mari, în viitor și multe altele.
Da, și eu am gândit la fel. O altă carte de dezvoltare personală care promite multe și face puține. Însă, am rămas profund surprinsă de faptul că după ce am citit-o, am reușit să aduc anumite schimbări voite în viața mea. Nu, nu te gândi la ceva mare, ci la mici obiceiuri toxice pe care am reușit să le transform în mici obiceiuri benefice.
James Clear mi-a oferit o structură de la care să pornesc, mi-a oferit soluții și modalități prin care să le pun în practică. Sunt convinsă că nu de multe ori ai închis cartea și te-ai întrebat de unde să pornești. Diferența pe care o face „Atomic Habits” e că nu e nevoie să închizi cartea la final ca să simți că poți prelua ceva din ea. O poți face în orice moment.
Mi-am notat sistemele pe care le prezintă în carte, mi-am notat obiceiurile mele, mi-am notat obiectivele și m-am înarmat cu răbdare. Pentru că da, un alt aspect important pe care alte cărți nu îl subliniază este că trebuie să ai de la multă la foarte multă răbdare.
Să schimbi niște mecanisme bine înrădăcinate în creier nu este ușor, însă nici imposibil. Autorul pune accentul pe voință și ne spune că motivația nu este suficientă fără un context potrivit.
Ne îndeamnă să încercăm, să greșim, dar să avem voința necesară să o luăm de la capăt. A-ți face un obicei nou este, în fond, o alegere. Alege să schimbi, alege să vrei. Și cu uneltele corecte o să și faci.
Eu personal am avut ce să extrag din ea. Așa cum am zis, mi-am pus pe hârtie absolut tot ce am considerat că pot folosi pe plan real, în fiecare zi, cu un program haotic și cu viața la cârmă.
Într-adevăr, nu absolut fiecare informație este vitală, însă m-a convins faptul că nu promite schimbări radicale de azi pe mâine.
Și așa este. Să schimbi este greu și să renunți e ușor, dar dacă te îmbogățești cu câte ceva în fiecare zi, cu câte o informație, și încerci, deja ești cu un pas mai în față.
O recomand tuturor, dar mai ales celor care vor să încerce și sunt dispuși să o ia de la capăt când nu le iese, celor care nu se sperie de răbdare și nu-și pun în cap planuri iluzorii că mâine vor fi alți oameni.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!