Record de cazuri de infecții respiratorii acute în România

Data:

Peste 140.000 de cazuri de infecții respiratorii acute au fost înregistrate săptămâna trecută, fiind un record pentru luna decembrie în ultimii cel puțin zece ani, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), consultate de G4Media.ro.

INSP menționează, de altfel, pentru săptămâna precedentă, că media de cazuri în aceeași perioadă pentru precedentele 5 sezoane dinaintea pandemiei de COVID (anii 2015-2019) a fost de 64.049 de infecții respiratorii acute. Astfel, numărul înregistrat acum reprezintă o creștere de 119.7%.

Infecțiile respiratorii acute includ cazurile de gripă clinică (cazurile cu simptome evidente de gripă constate de medic, dar care nu sunt confirmate prin teste de laborator), infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și pneumonii.

Potrivit metodologiei INSP, este considerată o săptămâna epidemică acea săptămână în care activitatea gripală este peste pragul epidemic, adică peste estimările specialiștilor. Epidemia de gripă este declarată în momentul în care trec trei săptămâni la rând care sunt săptămâni epidemice.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: A murit Papa emerit Benedict al XVI-lea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related