Peste 125.400 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca în prima jumătate a acestui an.
Potrivit UBB, numărul vizitatorilor din această perioadă a depăşit valorile înregistrate în perioadele similare anterioare pandemiei de COVID-19.
„Aproape 78.000 de vizitatori au fost, doar în lunile aprilie şi mai, atraşi în special de colecţiile remarcabile de bulboase de primăvară (lalele, zambile, brânduşe, narcise etc.). Pe lângă acestea, noile colecţii de plante (rododendroni şi azalee, ceapă ornamentală, crini etc.), dar şi evenimentele organizate pentru promovarea patrimoniului vegetal sau cultural au atras constant atenţia publicului.
Pe tot parcursul verii, dar şi în toamnă, sunt prevăzute şi alte evenimente (unele cu tradiţie deja, altele inedite), astfel încât cei care doresc să se relaxeze şi să înveţe în acelaşi timp lucruri incitante din lumea plantelor să o poată face într-un mod cât mai agreabil în această oază de verdeaţă aflată în centrul municipiului Cluj-Napoca”, a declarat directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza”, conf. univ. dr. Mihai Puşcaş.
UBB are în administrare peste 81 hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă circa 10% din zona verde a municipiului Cluj-Napoca (814 hectare). Între miile de specii de plante de pe toate meridianele globului, un adevărat tezaur al Grădinii Botanice „Alexandru Borza” este reprezentat de arbori, mulţi dintre ei având vârste şi dimensiuni spectaculoase.
(Sursa foto: Grădina Botanică „Alexandru Borza”)
Urmăriți PressHUB și pe Google News