Redeschiderea dosarului uciderii disidentului Gheorghe Ursu, amânată din nou

Data:

spot_img

Redeschiderea dosarului uciderii disidentului Gheorghe Ursu, amânată din nou de Curtea de Apel Bucureşti, care a decis, joi, amânarea pronunţării unei decizii.

Dosarul îi vizează pe cei doi foşti ofiţeri de Securitate acuzaţi că l-au torturat până la moarte pe disidentul Gheorghe Ursu.

De profesie inginer constructor, Gheorghe Ursu a fost omorât în bătăi după ce făcut publică una dintre cele mai monstruoase decizii luate de Ceauşescu: cea de sistare a consolidării blocurilor avariate de cutremurul din ’77 pentru ca banii să fie alocaţi construirii faraonicei Case a Poporului.

Foştii securişti acuzaţi de procurori de maltratarea disidentului Gheorghe Ursu au fost achitaţi definitiv, pe 27 iulie 2023, de judecătorii Curţii Supreme.

Motivarea a fost una scandaloasă, care prelua narativele fostei Securităţi. Judecătorii terfeleau imaginea lui Ursu punându-i la îndoială calitatea de disident şi afirmau că nu a existat o relaţie de adversitate între Securitate şi poporul român în anii ’70-’80.

Citește și Parchetul General nu-i interesat de procedura de confiscare a camioanelor care transportă lemn ilegal

Redeschiderea dosarului uciderii disidentului Gheorghe Ursu

Sub presiunea societăţii civile care a condamnat dur atât achitarea, cât şi motivarea ei, Parchetul General a cerut revizuirea deciziei de achitare.

Familia lui Ursu a depus o solicitare similară. Instanţa urma să se pronunţe astăzi pe cele două cereri. Judecătorul de caz, Pavel Mircea Cătălin, a dispus însă o amânare, până în data de 5 aprilie.

Aceasta este cea de a treia amânare în acest dosar. Prima a avut loc în data de 21. 02. 2024, la cererea avocaţilor celor doi securişti care au invocat un protest al baroului Bucureşti.

Ulterior, pe 6 martie, instanţa a ascultat ambele părţi dar nu a luat o decizie ci a rămas în pronunţare pentru 15 zile. Azi, 21 martie, decizia a fost amânată din nou pentru alte 15 zile. Reamintim că toate şedinţele în care s-a dezbătut acest caz au fost cu uşile închise, în cameră de consiliu, presa fiind invitată să părăsească sala.

Contactat de Epoch Times, Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu s-a arătat surprins şi îngrijorat de amânare: „M-a surprins puţin amânarea pronunţării asupra admisibilităţii în principiu a cererilor noastre – a Parchetului General şi a noastră – de revizuire a cauzei. Din punct de vedere procedural mi s-a părut că ambele cereri au fost formulate perfect legal, conform codului de procedură penală.

Mai multe citiți în publicația The Epochtimes Romania.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
2 COMENTARII
  1. nici nu mai este vorba de justitie in sine, este vorba de a arata cine conduce tara, adica asa-zisa justitie spune clar ca poate sa calce pe oricine in picioare, doar pentru a-si salva prietenii, care oricum, sunt varstnici si -precum cazul iliescu- se asteapta pana acestia mor, si apoi se va da un verdict…Romania ar face bani frumosi daca si-ar edita o Carte a Recordurilor, numita Guineac(de la gonac), , iar aceasta Carte s-ar umple din prima zi de recorduri absolute, procese ce dureaza de peste 30 ani, timp in care criminalii benchetuiesc cu pensii speciale, peste O MIE sase sute de generali, pensii speciale (cea mai mare de 42 ori , raportat la cea medie), cele mai multe institutii guvernamentale si cei mai multi angajati ai guvernului, cel mai plimbaret sef de stat din lume , cei mai multi copii inecati in haznalele scolii, cei mai multicetateni plecati din tara, pe timp de pace, mai multi decat din Siria, cea mai mare mortalitate infantila si cele mai multe decese prin boli tratabile oriunde, etc.etc….

  2. Un alt exemplu „demn” de Mioritic Godac Book:
    10 managers to 38 employees. The Romanian Counterguarantee Fund…
    The Romanian Counterguarantee Fund is an institution subordinated to the Romanian Ministry of Finance which, according to the latest official data, has 38 employees. However, it is managed by 10 directors…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românii și nostalgia comunismului. De ce îl consideră un trecut „mai sigur și mai bun”

Marea majoritate a populației recunoaște o serie de aspecte...

Sebastian Burduja: Încă 150 de milioane de euro investiți în sectorul energetic românesc

Sebastian Burduja anunță, într-o postare pe Facebook, investiții de...

Serbia renunță la armamentul rusesc, marcând o distanțare istorică de influența Kremlinului | Aktual24

Serbia renunță la armamentul rusesc, într-o mișcare care subliniază...

Acordul de încetare a focului în Fâșia Gaza, anunțat pentru duminică

Acordul de încetare a focului în Fâșia Gaza, anunțat...