Referatul procurorilor DNA în cazul Nelu Tătaru | Aktual24

Data:

spot_img

Referatul procurorilor DNA în cazul Nelu Tataru. Potrivit anchetatorilor, primul lucru pe care îl făcea Nelu Tătaru când ajugea la spital era să deschidă dulapul din cabinet și să își numere banii.

„Din probatoriul administrat până la acest moment procesual, a rezultat că deși medicul Tataru Nelu nu pretinde în mod expres sume de bani sau alte bunuri în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de medic, acesta primește sume de bani și bunuri de la pacienți sau apartinatori și nu procedează la respingerea concretă a acestor acte.

Citește și: Băluță reface planșeul Unirii fără autorizație, Nicușor Dan dărâmă gardurile montate noaptea trecută

În unele situații, acesta folosește expresii cum ar fi: „Stai liniștit/la”, „Calm, calm”, „Nu trebuie”, dar în urma analizării modului de operare al acestuia din toată perioada supravegherii tehnice, a rezultat că aceste expresii sunt folosite doar pentru a crea o aparență de corectitudine, acestea nefiind însoțite de gesturi concrete de respingere a sumelor de bani.

Nu a ținut cont de categoria socială sau de vârstă

Mai mult decât atât, după plecarea pacienților/aparținătorilor din birou, medicul Tataru Nelu își însușește sumele de bani, luându-le de îndată de pe masa de lucru unde au fost lăsate de pacienți/aparținători și le introduce în buzunarul halatului său, de cele mai multe ori, în dulapul din biroul său, situat lângă ușa de acces a cabinetului. Mai trebuie precizat că au fost identificate situații numeroase din care a rezultat că, încă de dimineață, imediat după ce ajunge în cabinet, medicul Tataru Nelu deschide dulapul aflat imediat lângă ușa de la intrare în cabinet și numără sumele de bani aflate în dulap, sume care provin de la pacienți/aparținători.

Citește și: 53 milioane de euro de la buget pentru partide în primele 10 luni ale anului

În urma analizării înregistrărilor audio-video obținute ca urmare a punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, s-a observat că numitul Nelu Tataru, în calitatea sa de medic în cadrul Spitalului Dimitrie Castroian Huși, a primit sumele de bani cu titlu de mită de la orice persoană, indiferent de categoria socială și vârstă. Trebuie menționat că acesta a primit sume de bani de la persoane cu vârste înaintate, respectiv 80 sau 90 de ani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Axa București-Chișinău: poate fi securizat votul? | Analiză Deutsche Welle

România urmează o strategie imperturbabilă de apropiere în regim...

Acțiune de amploare a DIICOT. Peste 130 de percheziții la nivel național

DIICOT desfășoară miercuri dimineața peste 130 de percheziţii domiciliare...

Rise Project: Clanul din Sectorul 4

Cum a devenit Sectorul 4 victima grupărilor de crimă...