Refugiații din Ucraina nu sunt bine primiţi de toți polonezii

Data:

În fiecare an, mii de naționaliști mărșăluiesc de Ziua Națională a Poloniei. În 2022, sloganurile lor au fost îndreptate în principal împotriva refugiaților ucraineni din țară. Atacurile împotriva acestora se înmulțesc.

„Aceasta este Polonia, nu Ucraina!”, „Ucraineanul nu este fratele meu”, „Opriți ucrainizarea Poloniei„, „Acesta nu este războiul nostru” – iată numai câteva dintre sloganurile care au putut fi văzute și auzite în centrul Varșoviei cu ocazia Zilei Naționale a Poloniei din acest an (11.11.2022). 

Statul polonez modern și independent fost proclamat la 11.11.1918, după 123 de ani de ocupație prusacă, rusă și austriacă. Aceasta a fost ziua națională a Poloniei până la atacul german din 1939. Apoi, din nou, începând din 1989. De atunci, naționaliștii au mărșăluit în fiecare an în toată Polonia cu acest prilej. În 2022, „Marșul Independenței” din capitala poloneză a fost însoțit de sloganul „Națiune puternică – Polonia Mare”.

Citește și: Patru motive pentru care Comisia Europeană spune că putem intra în Schengen (presshub.ro)

Potrivit organizatorilor, anul acesta la eveniment au luat parte 100.000 de persoane – cu 50.000 mai puține decât în 2021. La demonstrația naționalistă au fost prezenți și politicieni importanți, precum ministrul justiției Zbigniew Ziobro, din partea partidului de dreapta Solidaritatea Poloniei (SP), și fostul ministru al apărării Antoni Macierewicz, din partea partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS). În afară de ucraineni, în discursuri au fost insultate teribil și persoanele LGBT. Demonstranții au ars steaguri ale UE și steaguri în culorile curcubeului, scandând „Naționalismul este calea noastră!”.  

Continuarea, în Deutsche Welle!

FORO „Marșul Independenței” al naționaliștilor polonezi de ziua naţională a Poloniei – 11.11.2022 / DW

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă să cedeze | DW

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă...

Care este jocul Rusiei și ce urmărește să facă în România | Deutsche Welle

Care este jocul Rusiei și ce urmărește să facă...

Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de...

Până unde merge Bucureștiul pentru a avea un secretar general NATO

Până unde merge Bucureștiul pentru a avea un secretar...