Refuzul de a reforma conducerea companiilor de stat cheie va costa România câteva sute de milioane de euro din PNRR | HotNews.ro

Data:

spot_img

Guvernul se așteaptă ca România să piardă o sumă care poate ajunge la 500 de milioane de euro din tranșa a treia de plată din PNRR, potrivit unor surse guvernamentale citate de HotNews.ro. Motivul este nerealizarea reformei privind managementul la companiile energetice de stat.

Comisia Europeană consideră că la unele companii, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz și Transelectrica au fost numite, în consiliile de administrație, persoane care sunt incompatibile cu funcțiile pe care le dețin, iar procedurile de selecție nu au fost suficient de transparente. Un exemplu de incompatibilitate este numirea la conducerea companiei de stat a unor persoane care fac parte din comitetul de nominalizare și remunerare.

Citește și: Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, vizat de DNA într-un dosar de luare mită (surse)

Guvernul nu are în intenție să îmbunătățească legislația privind guvernanța corporativă, OUG 109/2011, aprobată prin Legea 111/2016, și nici nu vrea să rezilieze contractele persoanelor considerate incompatibile de către Comisia Europeană, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro din zona guvernamentală. Aceasta chiar dacă suma pe care România o va pierde este foarte mare: 500 milioane de euro din 2,7 miliarde de euro cât reprezintă cea de-a treia cerere de plată.

Potrivit surselor guvernamentale citate de HotNews.ro, dacă persoanele considerate incompatibile ar fi demise, sumele pe care le-ar primi ca despăgubire ar fi mult mai mici decât cele câteva sute de milioane de euro pe care le va pierde România. Circa 5-6 milioane de euro ar fi despăgubirile.

Citește mai multe în HotNews.ro

Citește și: Microhidrocentralele care seacă cursurile de apă și distrug zonele protejate sunt subvenționate de stat. Ce politicieni sunt implicați INFOGRAFIC

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu. Ce spun procurorii DNA | Aktual24

DNA aduce acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu, fiind...

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de DNA, vineri...