EXCLUSIV | Reînvestirea cu „cântec” a primarului Piedone de către o fostă angajată a acestuia

Data:

spot_img

Revenirea pe funcția de primar al Sectorului 5 a lui Cristian Popescu Piedone este contestată de un director din cadrul primăriei, care atrage atenția că ordinul semnat de prefectul Capitalei este nelegal.

Pe 22 iunie, la doar o zi după ce Piedone a fost eliberat din închisoare, subprefectul Diana – Anca Artene a semnat ordinul prin care „a constatat lipsa motivelor de fapt şi de drept care să justifice menţinerea încetării de drept a mandatului de primar al Sectorului 5, al domnului Cristian Popescu Piedone”.

Valerian Sălăvăstru, director angajat în cadrul Primăriei Sector 5 în perioada în care Piedone era la închisoare, a transmis instituției prefectului o serie de întrebări privind ordinul de repunere în funcție a primarului.

Astfel, Diana Anca Artene este înștiințată că există un ordin de prefect prin care primarul a fost eliberat din funcție după condamnare, ordin care nu a fost revocat până în acest moment.

Mai există, arată Sălăvăstru, o hotărâre de consiuliu local, în vigoare, prin care Constantin Melnic este numit primar interimar al Sectorului 5. Sălăvăstru mai întreabă care este data de intrare a ordinului emis de prefect și dacă avea motivarea instanței în momentul în momentul în care a emis ordinul 440 din 22 iunie 2022.

Citește și: Se întoarce Piedone la Primărie? Ce spun specialiștii

Ordinul rapid și ambiguu

Din analiza documentului invocat, se observă că prefectul ia act de decizia instanței de eliberare a lui Cristian Popescu Piedone, că acest ordin poate fi atacat în instanța de contencios administrativ de „către cei interesați” și că se comunică destinatarului Cristian Popescu Piedone și „spre informare Consiliului Local Sector 5, Primăriei Sector București, Ministerului Afacerilor și Internelor și Autoritîții Electorale Permanente”.

În plus, Valerian Sălăvăstru a formulat o plângere penală la DNA împotriva primarului reinstalat, în care-l acuză de abuz în serviciu.

Astfel, după ce s-a întors la primărie, Piedone i-ar fi cerut, prin intermediari, să predea mașina de serviciu și nu a fost lăsat să intre în birou, duminica, de către polițiștii locali.

Sălăvăstru mai susține că s-a simțit vizat de afirmația lui Piedone când a ieșit de la închisoare potrivit căreia „cei care au venit în primărie după ce eu am plecat, să își facă bagajele”, în condițiile în care el a câștigat prin concurs postul de Director General Adjunct al departamentului Economic.

Citește și: DOSARUL COLECTIV Fostul primar Piedone va fi eliberat din închisoare – decizia este definitivă

Actualul viceprimar interminar al Sectorului 5, Oleg Burlacu, a făcut o cerere similară către Prefectura București dar și către cabinetul primului ministru, prin care solicită să i se prezinte efectele juridice ale ordinului 440 din 22 iunie 2022, dacă Piedone poate emite dispoziții de primar și să ia decizii în baza acestui act, dacă prin emiterea ordinului 440 a încetat de drept calitatea de primari interimari a lui Melnic și Burlacu.

Ajutat de fosta subordonată

Angajatul primăriei mai arată că actualul prefect a trimis imediat respectivul ordin având în vedere că Diana Anca Artene este o apropiată a lui Piedone din moment ce a lucrat ca secretar general al sectorului 4, iar Piedone era primar al aceluiași sector.

Sălăvăstru mai susține că Piedone a blocat serviciul de Rregistratură pe 23 iunie, a întrerupt internetul pentru 4 ore, a schimbat codurile de acces de la uși, au fost îndepărtate persoane de pe circuitul de semnături.

Cristian Popescu Piedone nu a răspuns la apelurile PRESShub pentru un punct de vedere.

Citește și: Prefectura Capitalei: A fost semnat ordinul prin care se constată lipsa motivelor de încetare a mandatului lui Piedone

Prefectura tace

Prefectura Capitalei ne-a cerut să facem o solicitare pe baza legii 544/2001 pentru a ne comunica dacă ordinul de prefect 358 din 9 iunie 2022 mai este în vigoare, ordinul prin care prefectul a constatat încetarea mandatului primarului Piedone ca urmare a condamnării definitive și care a fost rostul celui de-al doilea ordin trimis pe 22 iunie 2023.

Numele lui Sălăvăstru apare într-un comunicat al DNA din 13 ianuarie 2022, el fiind urmărit penal sub acuzația de abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), în dosarul în care este cercetat fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciolacu, acest Maradona în pantofi cu talpă roșie

Prin anii 2000, imediat după deceniul pierdut din cauza...

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la urne

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la...

Incredibil, și totuși Marcel Ciolacu neagă că ar cunoaște-o pe… Neagu. Și nu doar el…

După articolul publicat de site-ul de investigații Snoop.ro, în...

50 de birouri pentru zece angajați ai Parchetului Militar Iași

Șeful Parchetului Militar București, procurorul Bogdan Pîrlog, critică investiția...