REPER, despre „întoarcerea cormoranilor”: PSD, în pană de alte idei, l-a relansat pe domnul Petre Daea

Data:

Dacian Cioloş şi Alin Mituţa, membri ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European și fondatori REPER, atrag atenția asupra faptului că Planul Național Strategic pentru agricultură al României (PNS) este un eșec național pe care guvernarea PSD-PNL-UDMR îl ține sub preș.

”Aproximativ 16 miliarde de euro, fonduri europene alocate pentru dezvoltarea agriculturii şi a zonelor rurale din România pentru perioada 2023-2027 sunt în pericol deși acești bani sunt un sprijin financiar esențial pentru fermierii români, pentru întregul sector agroalimentar românesc, într-o perioadă în care criza alimentară bate la ușă. Acești bani sunt absolut necesari pentru asigurarea unui cadru de investiții predictibil, pentru ca agricultura românească să-și sporească productivitatea, competitivitatea şi valoarea adăugată”, spune Dacian Cioloș, fost prim-ministru al Guvernului României și comisar pentru agricultură și dezvoltare rurală, într-un comunicat de presă al REPER.

„A făcut un plan prost, depus cu o întârziere de două luni”

Iată ce se mai arată în comunicat:

”Fostul ministru PSD Adrian Chesnoiu ar fi trebuit să se ocupe serios de acest proiect, fundamental pentru direcțiile de dezvoltare ale agriculturii românești în următorii cinci ani. În schimb, a făcut un plan prost, depus cu o întârziere de două luni, un plan trimis înapoi de Comisia Europeană cu 49 de pagini de critici și observații. După demisia domnului Chesnoiu, este evident că PNS este un subiect mult prea complicat pentru școala de cadre de partid a PSD, care, în pană de alte idei, l-a relansat pentru această responsabilitate pe domnul Petre Daea, fost ministru al Agriculturii în guvernele Năstase (2004), Grindeanu, Tudose şi Dăncilă (2017-2019)”, explică Alin Mituța, europarlamentar REPER.

Din păcate, în materie de politici economice și agricole, ministrul proaspăt numit la Agricultură pare împietrit în sistemul planificat comunist în care s-a format pe vremea lui Ceaușescu și nu credem că va reuși să facă din PNS un program care să ajute cu adevărat agricultura românească.

Mai multe despre ce lipsește din Planul Național Strategic pentru agricultură al României, AICI!

Foto: Facebook Petre Daea

\Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...