miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterREPORTAJ Boala care nu ucide, dar te face să-ți dorești sfârșitul

REPORTAJ Boala care nu ucide, dar te face să-ți dorești sfârșitul

Sunt peste 200 de milioane de pacienți cu dermatită atopică la nivel mondial! Între 6 și 10% dintre ei au forme moderat-severe.

20% dintre ei sunt copii, iar între 5 și 10% sunt adolescenți și adulți. Pe un teren atopic, 1 din 3 copii și 1 din 10 adulți care au rinită alergică și astm, au și dermatită atopică. Par doar cifre. Poate te amețesc, poate te miră, poate nu știai.

Dar ce ar trebui să știi e că dermatita atopică nu este doar o boală de piele, ci o boală imunologică, foarte ușor de confundat cu alte afecțiuni, precum eczemele sau reacțiile alergice. Este o boală cronică, care trebuie controlată pentru a asigura o calitate a vieții pacienților cât mai bună.

Nu are manifestări specifice și este adesea asociată cu alte afecțiuni la fel de grave: astm, rinită alergică sau febra fânului. Astfel, povara pacientului crește, indiferent de gravitatea fiecărei afecțiuni în parte.

Boala evoluează în trepte: debutează cu alergii alimentare la vârsta de sugar (60% dintre cazurile de dermatită atopică apar în primul an de viață), continuând cu primele manifestări ale bolii, urmate de evoluție de astm, iar la vârsta de școlar/adolescent apare rinita alergică.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE