duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterREPORTAJ | Terorism la Viena

REPORTAJ | Terorism la Viena

După atacul de luni seară din centrul Vienei, căutarea altor potențiali făptași este în plină desfășurare. Atacul terorist a alungat pandemia de pe prima pagină a ziarelor. 

Luni seara, ZDF a difuzat un thriller fictiv a cărui acțiune se desfășoară la Viena. Filmul prezintă povestea unei procuroare a cărei fiică ajunge în ghearele islamiștilor. Producția, plină de momente tensionante, s-a transformat într-o macabră coincidență, căci în același timp în capitala austriacă se fac auzite împușcături.  

„Am auzit focuri de armă”, spune rabinul Schlomo Hofmeister la ORF (televiziunea publică austriacă).

„La început am crezut că este vorba de artificii”. Când a deschis fereastra apartamentului său din centrul Vienei, Hofmeister a văzut ”un atentator înarmat până în dinți care a luat la țintă clienții barurilor de peste drum”.

Rabinul sună la poliție. Un apel de urgență este primit în jurul orei 20:00. „

A fost cu siguranță un atac împotriva păcii în orașul nostru”, a spus rabinul dimineața. Cartierul din jurul sinagogii situate pe Siebenstettengasse în centrul vechi este numit de vienezi ”Triunghiul Bermudelor” și este o zonă foarte frecventată a orașului. Chiar și în această seară blândă de toamnă, mulți oameni sunt afară și vor să stea din nou la terasă, socializând și simțindu-se bine, cu puțin timp înainte ca barurile și restaurantele să fie din nou închise pe motiv de coronavirus. 

Însă această seară se transformă într-un scenariu de groază. ”Am vrut să merg la stația de metrou Schwedenplatz”, a declarat pentru ORF martorul ocular Florian L. ”La Ruprechtskirche cineva a fugit pe scări și a început să tragă spre mine”.

Filmările arată lumini intermitente în jurul Schwedenplatz pe Canalul Dunării, forțe speciale de poliție care intră în baruri puternic înarmați și îi încurajează pe petrecăreți să rămână înăuntru. Unele hoteluri îi alungă pe cei care caută protecție din holurile lor, alții le oferă cazare, relatează ORF. Bateristul Martin Grubinger oferă bis după bis, astfel încât cei 1000 de spectatori ai concertului său să nu fie nevoiți să iasă pe stradă.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE