Reprezentanții Declic vor depune vineri o plângere penală la DNA împotriva premierului și a fostei sale consiliere Mioara Costin

Data:

Reprezentanţii Comunităţii Declic au anunţat că vor depune vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin.

„Reprezentanţii Declic, alături de avocaţi, vor depune vineri, 30 iulie, la ora 11,30, denunţul pe numele prim-ministrului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Denunţul pentru abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu va fi depus la registratura Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Structura Centrală”, arată Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. Demisia acesteia a survenit după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

În schimb, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat, în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, arăta premierul. 

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...