Reprezentarea femeilor în politica românească | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Reprezentarea femeilor în politica românească, în instituțiile publice, în companiile de stat e un subiect care revine periodic pe agenda publică, mai ales atunci când sunt desemnați candidații partidelor pentru alegeri, de la cele locale până la cele prezidențiale.

Rareori reprezentanții partidelor discută despre reprezentarea femeilor în politică, și nu neapărat din misoginism, ci pentru că „nu dă bine la electorat“, mai ales în mediul rural, unde încă se mai păstrează, fără a generaliza, mentalitatea pe care George Călinescu a descris-o, analizând romanul „Ion“ al lui Liviu Rebreanu, în termenii: „Într-o societate țărănească, femeia reprezintă două brațe de lucru, o zestre și o producătoare de copii“.

Sprijinirea dezvoltării profesionale a femeilor este esențială 

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, a declarat recent că sprijinirea dezvoltării profesionale a femeilor este esențială și că „sunt vitale şi modelele de succes care ne pot inspira (…), o viitoare carieră de succes a unei tinere poate începe cu un sfat pe care îl oferiţi, un curs pe care îl recomandaţi sau cu povestea pasiunii care v-a devenit meserie“.

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Nu puține sunt femeile de succes care și-au făcut o carieră în lumea afacerilor prin proiecte inovatoare, prin perseverență, prin voința de a demonstra că nu sunt cu nimic mai prejos decât bărbații. Ele sunt modele pentru tinerii care își aleg o meserie, dar nu întotdeauna sunt percepute ca atare. Sigur că și în rândul femeilor există corupție, dar toate statisticile arată că infractorii bărbați sunt substanțial mai mulți.

Continuarea în Deutsche Welle

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Eu_eugen )

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bani publici pentru deplasări internaționale ale președintelui ANPDCA

În ultimele luni, președintele ANPDCA a postat pe rețelele...

Fost europarlamentar român: „România și Uniunea Europeană au sprijinit concret Republica Moldova”

Fostul europarlamentar Alin Mituță aduce aminte de sprijinul masiv...

Primarul Botoşaniului a depus jurământul în faţa unui magistrat de la Judecătorie

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a depus, duminică, jurământul...