marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterReșița, un puzzle cu 6 piese! Orașul va fi pus pe harta...

Reșița, un puzzle cu 6 piese! Orașul va fi pus pe harta turistică a României

Marina Neagu, specialist în economie urbană și dezvoltare economică locală, a prezentat, cu prilejul lansării masterplanului Ceetrus pentru zona Mociur, viziunea de dezvoltare a municipiului Reșița. „Cheia” este reorientarea spre valorificarea  potențialului turistic (inclusiv) prin schimbarea la față a orașului, conectarea diferitelor zone ale acestuia și, apoi, interconectarea regională.

Co-fondator al MKBT: Make Better, o echipă interdisciplinară cu experiență extinsă în procese de planificare strategică, participare publică, inginerie, arhitectură, urbanism și dezvoltare economică locală, cu care Primăria Reșița colaborează, deja, de câțiva ani, Marina Neagu a pus pe tapet, într-o intervenție online, planul gândit de edilul Ioan Popa pentru dezvoltarea integrată a orașului. E un puzzle uriaș care, odată asamblat, dezvăluie o viziune de ansamblu asupra a ceea ce va fi Reșița peste câțiva ani.

„Avem 6 piese mari de puzzle, unele mai ample, altele mai de detaliu, dar este vorba despre acele detalii care contează. Aceste piese de puzzle reprezintă împreună o viziune care are sens în ansamblu”, a spus Marina Neagu în intervenția avută cu ocazia prezentării proiectului Ceetrus „Reșița 2030”, ce vizează regenerarea urbană a fostei Platforme Mociur. Aceasta este, de altfel, și piesa cea mai mare și importantă a puzzle-ului, alături de Parcul industrial Valea Țerovei.

„Apoi, sunt alte două piese în zonele sărace ale orașului, pentru care am construit Grupul de Acțiune Locală și am coordonat elaborarea strategiei de deazvoltare locală. Acolo vor exista investiții integrate atât în regenerarea socială, cât și în regenerarea spațiului locativ”, a precizat expertul MKBT.

Resita.rohttps://resita.ro
O publicație cu foarte mulți urmăritori, care caută să facă diferența în presa locală atacând subiecte de maxim interes pentru oraș nu copiind aceleași știri din celelalte publicații. Un ziar al reșițenilor.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE