joi, 5 august 2021
AcasăNewsletterReșițeanul Claudiu Dolot, propus pentru a prelua președinția Autorității Naționale pentru Protecția...

Reșițeanul Claudiu Dolot, propus pentru a prelua președinția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului

Reșițeanul Claudiu Dolot este varianta PNL pentru preluarea funcției de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Acesta a fost propus de către BPJ Caraș-Severin și asumat de către Biroul Național al PNL.

Claudiu Dolot activează de foarte mult timp în domeniul bancar, fiind directorul sucursalei Caraș-Severin al BCR. Inginer de formare, Dolot a obținut în anul 2004 titlul de doctor în economie cu prima teză de doctorat despre dezvoltarea regională, confirmat prin Ordinul Ministrului nr. 4450 din 02.08.2004, cu teza ,,Dezvoltare regională. Politici de eliminare a disparităţilor regionale”.

În perioada 1995-2003 a activat ca șef de birou și apoi director executiv al Agenției de Dezvoltare Economică a județului Caraș-Severin după care a făcut pasul către sistemul bancar. A activat la Raiffeisen Bank ca manager corporate până în 2005, apoi manager de sucursală, în 2006 făcând pasul spre Volksbank, unde a condus sucursalele din Reșița și Timișoara ale acestei bănci. Din 2013 conduce sucursala Caraș-Severin a Băncii Comerciale Române.

A avut și o scurtă activitate didactică, la Universitatea din Reșița precum și trei mandate de consilier local al municipiului Reșița.

A apărut în mai multe materiale de presă cu comentarii legate de situația economică și dezvoltarea județului Caraș-Severin.

Este căsătorit cu Lavinia Dolot, cadru didactic și psiholog și au împreună o fiică. Platforma Superteach îl recomandă pentru orele din proiectul „Școala de Bani”, care îi învață pe elevi educație financiară.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE