duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterRestaurantul din Casa Poporului la care mănâncă parlamentarii e deschis pentru toată...

Restaurantul din Casa Poporului la care mănâncă parlamentarii e deschis pentru toată lumea!

Marcel Vela face dezvăluiri din restaurantul care funcționează în Senatul României ca o replică la editorialul de ieri din Express de Banat, care evidenția atât activitatea unor parlamentari, cât și prețurile practicate în restaurantul respectiv. Mai mult, senatorul liberal are o veste bună pentru toți cei care trec prin capitală și vor să mănânce ceva bun și foarte ieftin. Mai ieftin decât la o cantină socială!

„Nu mă justific și nici nu motivez vreun parlamentar deoarece nu este cazul, dar pentru a afla realitatea și din respect față de cititorii dumneavoastră și alegătorii mei, vă ofer câteva detalii. Costurile produselor culinare servite în Senatul României nu sunt stabilite nici de premieri și nici de parlamentari, operatorul de alimentație publică nu este al Parlamentului, iar pe internet subiectul este public și se poate observa ușor că serviciul de care se vorbește este externalizat și prestat de către o firmă privată: https://www.senat.ro/pagini/Caiet_sarcini_alimentatie_publica_ref_var_13_aprilie_2011.pdf

Așa cum ați văzut, administrarea Restaurantului tip autoservire de la subsolul Senatului (“Rustic” se numește) este un serviciu scos la licitație publică acum mulți ani, oferit și în prezent de către o societate comercială. Pentru spațiul folosit la subsolul Parlamentului, firma plătește o anumită sumă Senatului, conform Caietului de sarcini publicat pe internet acum 10 ani (minim 1.800 euro/lunar). Prestatorul privat nu primește sume compensatorii pentru ciorbe, tocănițe și pilafuri de orez, fie că ele sunt la meniul zilei sau în alte oferte de regim restaurant, fie că produsele sunt consumate de salariați ori de către parlamentari.

Totodată, în restaurantul respectiv, are acces și poate să mănânce oricine dorește, meniul zilei sau orice produs. Muncitori, funcționari parlamentari, vizitatori, invitați, grupuri organizate, turiști, inclusiv deputați, cât și funcționari de la alte instituții din Palatul Parlamentului (Camera Deputaților, Consiliul Legislativ, Curtea Constituțională, etc).

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE