Restricţii în Botoșani din cauza epidemiei Covid-19

Municipiul Botoșani a trecut sâmbătă pragul critic de 1,5 cazuri de Covid la 1.000 de locuitori și, pentru prima dată de la ieșirea din Starea de Urgență, vor exista noi restricții. Acestea vor fi valabile doar în municipiul Botoşani, după ce au fost impuse şi la Dorohoi.

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus crește, în continuare, în județul Botoșani. Astfel, astăzi, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat 44 de noi îmbolnăviri.

De la debutul pandemiei până în prezent au fost înregistrate 2.167 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, 1.280 dintre pacienți fiind vindecați.

De asemenea, în județul Botoșani au fost înregistrate 121 de decese provocate de Covid.

Sâmbătă la amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o serie de măsuri restrictive care se vor aplica imediat.

Astfel, accesul publicului în sălile de cinema sau spectacole va fi redus de la 50% din capacitatea sălii la 30%. Concertele în aer liber vor fi interzise pe perioada cât incidenţa va depăşi 1,5 la mia de locuitori.

Restaurantele, barurile şi cafenelele vor reduce capacitatea interioară pentru clienţi de la 50% la 30%.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Cîțu a anunțat prioritățile legislative, după demiterea lui Voiculescu

În timp ce alianța USR-PLUS cere PNL să-l schimbe pe Florin Cîţu după demiterea ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, premierul pozează în șef de guvern liniștit și iese în mediul online cu prioritățile din agenda zilei.

Care este testul potrivit pentru descoperirea anticorpilor COVID-19?

Sunt teste specifice prin care poți afla dacă ai sau nu anticorpi COVID-19. Află care este cel mai potrivit dintre ele, conform unui medic...

Cum a modelat pandemia percepțiile geopolitice în Republica Moldova

Pandemia a modelat percepțiile cetățenilor Republicii Moldova despre Est și Vest. Dacă în urmă cu un an Rusia și China punctau abil la capitolul...