Rețeaua de trenuri de mare viteză din Franța, avariată înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice

Data:

spot_img

Rețeaua de trenuri de mare viteză din Franța a fost blocată chiar înainte de ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris, din cauza unor atacuri.

Nu mai puțin de 800.000 de pasageri au fost afectați de aceste evenimente pe care ministrul transporturilor din Franța le-a catalogat ca fiind „atacuri coordonate”, pe pagina sa de X (fostul Twitter).

„Acte coordonate cu rea intenție au vizat noaptea trecută mai multe linii TGV și vor perturba traficul până in acest weekend. Condamn cu fermitate aceste acte criminale care vor pune în pericol plecarea în vacanță a multor francezi. Un mare mulțumesc echipelor de la #SNCF, pentru restabilirea rapidă a condițiilor de circulație”, este postarea integrală a lui Patrice Vergriete, ministrul transporturilor din Franța.

Citește și: Cu 4 voturi la 1, procurorii din CSM au fost de acord cu rezultatul pseudo-concursului pentru inspectorii judiciari

Lovit de atacuri deliberate

Compania feroviară franceză SNCF a anunțat vineri că sistemul său de trenuri de mare viteză a fost lovit de „atacuri deliberate de incendiere pentru a deteriora instalațiile”, provocând întârzieri și anulări care pot ține tot weekendul.

Rețeaua de trenuri a fost ținta unor atacuri de mai multe feluri, printre care și vandalism sau chiar incendiere.

Cei care voiau să folosească liniile care pleacă din Paris spre Est, Nord sau Vest au fost rugați să-și amâne planurile sau să găsească alte variante de călătorie.

Sistemul feroviar a fost afectat de trei incendii în apropierea șinelor de tren „în zone departe de Paris”, a spus Jean-Pierre Farandou de la SNCF. „Aceste locații au fost alese pentru a avea consecințe grave, deoarece cu un incendiu au lovit două linii de tren”, a adăugat el, menționând că 800.000 de clienți au fost afectați de perturbări, arată POLITICO.

„Eram pregătiți pentru Jocurile Olimpice, dar ne așteptam să ne confruntăm cu defecțiuni normale… Desigur, ne vom mobiliza complet echipele acum”, a spus Farandou.

„Acte coordonate de intenție răuvoitoare au vizat mai multe linii TGV [trenuri de mare viteză], provocând perturbări majore în trafic până la sfârșitul weekendului”, a confirmat ministrul transporturilor în exercițiu, Patrice Vergriete, pe X.

Nu au fost comunicate detalii despre cine ar putea fi în spatele presupusului atac coordonat.

Autoritățile franceze au fost în alertă maximă înaintea Jocurilor Olimpice

Marți, un bărbat de 40 de ani, născut în Rusia, a fost arestat și plasat în custodie, fiind suspectat că a colaborat cu puteri străine „pentru a stârni ostilitate în Franța” — o acuzație care poate aduce o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare — a declarat biroul procurorului din Paris pentru POLITICO.

Kremlinul a fost acuzat în iunie că intensifică o campanie de destabilizare hibridă care vizează Franța și Jocurile Olimpice, acuzații pe care Moscova le respinge.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...

Michel Barnier a fost numit noul prim-ministru al Franței

După luni de paralizie politică, președintele Emmanuel Macron l-a...