joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletter“Rețeaua măslinelor”: cazul curios al vânzătorului Ramazan Gur și imperiul imobiliar cumpărat...

“Rețeaua măslinelor”: cazul curios al vânzătorului Ramazan Gur și imperiul imobiliar cumpărat cu… măsline

Ramazan Gur a ajuns în România în vremuri în care toate afacerile aveau succes. Așa că n-a fost o surpriză pentru nimeni faptul că un banal comerciant de măsline a devenit peste noapte proprietarul unei afaceri foarte profitabile. Clientela a fost, însă, aleasă după sprânceană, iar publicul țintă al afacerii pare să fi fost, încă de la început, mediul administrativ.

Cei care își amintesc de începuturile lui Ramazan Gur în Dobrogea spun că e genul de comerciant care a avut luxul de a-și alege clientela cu grijă: funcționari publici, angajați ai Internelor, șefi de instituții publice și, foarte important, oameni din Justiție. „Rețeaua măslinelor” s-a construit cu răbdare, implicând oameni din toate palierele puterii publice, astfel încât astăzi Ramazan Gur este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri ai Dobrogei, favorizat în preluarea proiectelor imobiliare profitabile de către administrația locală și protejat la cel mai înalt nivel.

Profilul vânzătorului de măsline

Când te întâlnești cu Ramazan Gur, înțelegi mai bine cum de secole, în acest pământ binecuvântat al Dobrogei, pot trăi în armonie și respect oameni de diferite credințe. Deși lumea oamenilor de afaceri este una dură, competițională, dincolo de manager am văzut un om cu respect, deschidere, seriozitate și un zâmbet în suflet, care caută să găsească punți comune de dialog și știe să facă lucrurile să funcționeze (dovada e în numeroasele plachete și distincții care-i împodobesc biroul). Și mi-a plăcut cum folosește cuvântul „dichis„.”

Aceste cuvinte laudative aparțin preotului Eugen Tănăsescu, care îi făcea pe 19 decembrie 2019 o vizită lui Ramazan Gur la sediul companiei sale Solid House, impresionat de harta lumii schițată pe pereții biroului acestuia.

Nu la fel de calde sunt cuvintele celor care au citit postarea publică a preotului creștin pe o rețea de socializare, și am remarcat îndeosebi punctul de vedere al unui cunoscător într-ale afacerilor lui Gur, care pare să aibă o cu totul altă părere despre omul de afaceri.

Salariații acestui nemernic ar trebui să beneficieze de prevederile OUG 114/2018, având în vedere că este lider pe piața construcțiilor. Îi obligă să SEMNEZE că au primit drepturile SALARIALE conform ordonanței, dar de fapt le dă în mână după grila veche. FURĂ munca și drepturile salariaților”.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE