Rețeaua pilelor și rudelor din Primăria Iași: două angajări pe linie de partid

Data:

Rețeaua pilelor și rudelor din Primăria Iași s-a consolidat, în anii din urmă, cu două nume noi. În ambele cazuri, toată lumea fie neagă orice implicare, fie refuză dialogul.

„Soția mea chiar se pricepe la ce face, știu ce am acasă. A câștigat concursul muncind”, spune Cristian Nistor, consilier personal al primarului Mihai Chirica.

„Nu am nicio contribuție la angajarea doamnei Olăeru. Am aflat că este în Primărie întâlnindu-ne întâmplător pe hol”, declară Radu Botez, alt consilier personal al edilului.

Anca Simona este soția lui Cristian Nistor, liberal care, la rândul său, a pătruns în administrație, devenind consilier al lui Mihai Chirica pe probleme de digitalizare. Inițial, Anca Simona Nistor a venit prin detașare la Primăria Iași, de la firma BDG Management Group, iar la finalul lunii ianuarie 2020 a promovat un concurs de inspector de specialitate în cadrul Serviciului Coordonare Programe Culturale.

La proba scrisă a avut 76,17 puncte, iar la interviu s-a apropiat de maximum: 95 puncte. Cu nota finală 85,58, a primit postul. Următorul candidat din clasament a avut 55,67 de puncte la scris și doar 24 la interviu, fiind respins. Concursul a avut loc în ianuarie 2020, iar în luna martie Mihai Chirica intrat în PNL, sprijinit de o facțiune a partidului din care făcea parte și Nistor. 

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Românii se mobilizează să-i primească omenește pe ucrainienii care aleg calea exilului din cauza războiului

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...