Retrageri ale candidaţilor de pe lista USR Prahova pentru Senat. Acuzaţii de implicare a competitorilor electorali

Data:

spot_img

Mai multe persoane care s-au aflat pe lista de candidaţi la Senat a USR Prahova s-au retras după ce singura femeie nominalizată, Anca Popa, viceprimar al Ploieştiului, a renunţat la candidatură ducând astfel la posibilitatea invalidării listei, membrii organizaţiei vorbind despre o posibilă implicare a competitorilor electorali, informează Agerpres.

Preşedintele USR Prahova, Felix Bulearcă (foto), a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că filiala a depus liste complete pentru alegerile parlamentare, respectiv 7 candidaturi pentru Senat şi 14 pentru Camera Deputaţilor.

În ultima zi de depunere a candidaturilor, Anca Popa (singura femeie de pe lista pentru Senat) şi-a retras candidatura, nemaifiind astfel îndeplinit criteriul legal privind reprezentarea ambelor sexe.

Citește și: „Cum poate fi o țintă militară omul flămând care se duce să ia o plasă cu mâncare?” Petru Gabor | INTERVIU

„În ultima zi, la orele 23,50 de minute, colega noastră, fosta noastră colegă, Anca Popa, împreună cu un alt coleg, s-au prezentat la Biroul Electoral Judeţean fără să ne informeze, fără a ne da niciun motiv în prealabil şi nici ulterior, şi şi-a retras candidatura, fiind singura persoană de sex feminin de pe lista de Senat, crezând că astfel listele noastre vor fi invalidate, deşi noi respectasem legislaţia, cerinţele legale. A doua zi, Biroul Electoral Judeţean (…) ne-a informat că a luat actul de retragerea colegei noastre de pe listă şi ne-a informat, publicând pe site-ul Prefecturii, un comunicat în care au luat actul de această retragere. Imediat au fost depuse patru contestaţii de către persoane fizice. (…) Toate cele patru contestaţii au fost respinse în bloc, luni, urmând o perioadă de 48 de ore pentru apel. Au fost depuse trei apeluri la decizia Tribunalului Prahova. Două dintre ele au fost respinse, a treia este un curs de deliberare”, a arătat acesta.

În acest context, pe lista pentru Senat a rămas doar actualul senator Aurel Oprinoiu, preşedintele USR Ploieşti şi preşedintele Comisiei de Mediu din Senat, ceilalţi nominalizaţi renunţând la candidatură.

Citește și: Schema fraudării alegerilor din Moldova. Probe prezentate de Poliția moldovenească cu schema de mituire a alegătorilor

„Colegii noştri, cei rămaşi pe listă, şi-au retras candidatura şi le mulţumesc şi îi respect pentru sacrificiul lor pe care l-au făcut pentru USR, tocmai ca să nu riscăm nimic (…). Deşi noi am întocmit listele conform legii, cu diversitate de gen, femeie şi bărbat, cu liste complete, aveam şanse mari să câştigăm, dar pentru a nu risca nimic, pentru a fi siguri că pe 1 decembrie pe buletinul electoral o să existe la Senat listă, colegii mei au spus ‘ne retragem toţi, o să rămâi doar tu, astfel încât să nu fie nevoie să avem diversitate de gen şi astfel încât să fim siguri că vom putea participa la aceste alegeri'”, a explicat Oprinoiu.

Acesta a vorbit despre o posibilă implicare a competitorilor electorali în această situaţie.

„Bănuim, într-adevăr nu avem dovezi, că competitorii noştri electorali au convins-o pe colega noastră Anca Popa şi pot aduce o mică dovadă în acest sens prin faptul că locul 2 la Senat pe listele AUR se află printre contestatari. Deci ne putem duce cu gândul că sunt şi competitorii electorali implicaţi sau poate doar au profitat de situaţie”, a mai declarat senatorul Aurel Oprinoiu.

Anca Popa a fost exclusă din USR în urma deciziei sale de a se retrage de pe lista de la Senat.

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Felix Bulearcă / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related