luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterRevista Orizont și scriitorii din Timișoara aruncați în stradă

Revista Orizont și scriitorii din Timișoara aruncați în stradă

Nicolae Robu a cerut eliberarea spațiului deținut de peste 70 de ani de filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor și de redacția revistei „Orizont”.

Organizațiile au contract valabil până în 2022 cu municipalitatea și nu au fost niciodată anunțate că s-ar afla pe rol vreun litigiu legat de spațiul primit într-o fostă bancă, deținută până la naționalizarea din 1949 de o societate pe acțiuni interbelică.

Întrebările puse de conducerea revistei și a filialei Uniunii Scriitorilor au rămas, deocamdată, fără un răspuns documentat. Se știe doar că spațiul a fost oferit în compensare de Curtea de Apel Craiova unor cetățeni care nu au putut să își primească apartamentele într-o altă clădire, la o altă adresă.

Nu se știe cum a ajuns sediul amintit pe lista de spații din proprietatea orașului care pot fi date în compensare, în condițiile în care primăria neagă că ar fi transmis instanței o astfel de listă.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE