vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterRevoltă pe Wall Street: tinerii investitori versus baronii finanțelor. Ce este fenomenul...

Revoltă pe Wall Street: tinerii investitori versus baronii finanțelor. Ce este fenomenul GameStop

La începutul anului pe Wall Street, acțiunile lanțului de magazine de jocuri video GameStop au crescut într-un ritm incredibil, o ascensiune hrănită de un grup de investitori porniți în cruciadă împotriva „establishmentului”, potrivit AFP.

Cum s-a ajuns la această „revoltă” bursieră în curs și care subliniază lupta între tinerii investitori și baronii finanțelor, la aproape 10 ani de la mișcarea Occupy Wall Street.

Un nume foarte cunoscut pentru iubitorii de jocuri video, lanțul de magazine GameStop este departe de a oferi un model luminos de creștere, într-o epocă în care cumpărăturile online, descărcările de pe net sau jocul online domină asupra vânzărilor fizice. Din cauza acestor dificultăți financiare, acțiunile grupului erau printre cele mai vizate pe Wall Street pentru short selling, sau vânzarea în lipsă.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE