Rezerviștii militari ies în stradă de Ziua Armatei. Li se alătură polițiștii

Data:

Pe 25 octombrie, de la ora 10:30, de Ziua Armatei Române, Sindicatul Cadrelor Disponibilizate (SCMFD), reprezentat de col. (r) Mircea DOGARU, organizează un protest simbolic în fața Guvernului României, la care se alătură și reprezentanții sindicatelor din poliție și din penitenciare. 

Generalul (r) Nicolae CIUCĂ, ajuns prim-ministru, și-a uitat originile și își bate joc de militarii țării, încălcând Constituția României. Ne aflăm în fața celei mai mari crize economice și sociale de după cel de-al doilea război mondial și reprezintă un real pericol pentru un trai decent al românilor, iar Guvernul României condus de un fost militar fuge de răspundere.

Protestul are rolul de a atrage atenția guvernanților că, în lipsa unor măsuri ferme care să stopeze creșterea prețurilor la bunurile de consum, care să reducă inflația galopantă care a ajuns la 15.9%, milioane de români vor supraviețui în această iarnă, in frig și-n întuneric. În scurt timp, politicienii vor stinge la propriu lumina românilor”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Citește și: Cine este de vină dacă România nu va intra în Schengen

Sindicaliștii avertizează că Ministerul Apărării Naționale se confruntă cu mii de demisii ale militarilor, dar care sunt ținute la secret. Aceștia ar pleca din sistem din cauza salarizării neechitabile și a discriminărilor în ceea ce privește pensia militară de stat, în contextul accentuării pericolului războiului de la granița României. 

„În temeiul art. 47 alin. (1) din Constituția României, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și Sindicatul SIDEPOL solicită Guvernului României să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent prin:

  1. stoparea creșterii prețurilor la alimentele de consum;
  2. reducerea și plafonarea prețurilor la energie electrică și la gaze naturale;
  3. reducerea inflației;
  4. aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
  5. actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, așa cum a fost adoptată în forma ei inițială;
  6. îmbunătățirea condițiilor de muncă și eficientizarea activităților profesionale necesare în vederea asigurării apărarii ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului, precum şi a drepturilor şi libertăţilor românilor”, se arată în comunicat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
2 COMENTARII
  1. „… in contextul accentuării pericolului războiului de la granița României…”____–-____asta este singura si adevarata motivatie, altfel salariile si pensiile , raman printre cele mai bune(pe categorii profesionale), asta am spus de multe ori, armata romana este plina la refuz nu doar de oportunisti/paraziti* infecti, dar si de lasi, multi „ofiteri” (din structuri inalte), platesc lunar (diversi medici) pentru a-i mentine permanent sub „tratament”, pentru boli grave, ca la un moment ca acesta, sa poata iesi la pensie pe caz medical…Armata romana este cel mai groaznic si setos parazit al intregii tari si trebuie redusa cu cel putin 90 la suta…(* cazul asa-zisului general si criminal(real), gabriel oprea , este ilustrativ, acesta a iesit din armata , iar cand a notat ca „nu mai curgea pe de’a moaca”, s-a reantors in structra iar prima isprava de „vitejie”, a fost sa-si abandoneze camaradul (grav ranit- care a si murit) pe „campul de lupta”, iar seful sau direct (lepra iohanis), s-a facut ca ploua, asa se face ca acest criminal, g. oprea, a ajuns sa „reprezinte” Romania, in varii imprejurari…)

  2. Reprezentantul Gabonului a interzis României să ia cuvântul la o reuniune ONU pe tema crizei umanitare din Ucraina (Duminica, 23 Octombrie 2022, ora 18:22)(…)___–-___ cred si eu, si gabonezii au inteles cu cine au de’a face, cu niste criminali care pozeaza in umanisti si care folosesc palavrageala fara sir, pentru a-si acoperi incompetenta si criminalitatea, adica se fac interesati de soarta altor natii, in timp ce Romania, este singura tara din Europa care pluteste in rahat, iar boli tratabile oriunde in lume, faca ravagii in Romania, asa cum plagi sociale(droguri, alcolism, accidente prevenibile, prostitutie si graviditate juvenila, etc.), pun tara-in sfarsit!- pe locul I, in Europa si chiar in o mare parte a mapamondului…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“