joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterRezidenții și studenții, chemați în linia întâi, pentru a acoperi criza din...

Rezidenții și studenții, chemați în linia întâi, pentru a acoperi criza din spitale

Guvernul a aprobat joi, în primă lectură, o Ordonanță de Urgență care va da dreptul de liberă practică, temporară, medicilor absolvenți ai facultăților de Medicină și medicilor rezidenți, astfel încât ei să poată să lucreze în spitale și să asiste în secțiile în care sunt îngrijiți bolnavii de Covid-19. 

De asemenea, se va organiza un program de voluntariat, în care studenții de la medicină și asistență medicală vor putea participa la procesul de îngrijire a bolnavilor, fiind recompensați cu 2.500 de lei lunar. Totodată, aceștia vor putea beneficia de cazare și masă gratuite. 

„Ordonanța prevede acordarea dreptului de liberă practică, temporară, medicilor absolvenți ai facultăților de Medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătire în Rezidențiat, pe durata situației cu care ne confruntăm cu Sars-Cov-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale și să asiste în secțiile în care sunt îngrijiți pacienții care suferă de Covid-19...”

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE