Rezultate dezastruoase la simularea examenelor naţionale în Iași: nu au promovat nici 40% dintre elevi

Data:

Sub 40% din elevii judeţului Iaşi, care au susţinut simulările în luna ianuarie 2023, au obţinut notă de trecere. Doar 39,58% de elevi de clasa a VIII-a au promovat ambele probe la simularea examenului de Evaluare Naţională, în timp ce numai 37,74% de elevi au obţinut minim nota 6.00 la simularea examenului de Bacalaureat.

Un singur elev de clasa a VIII-a a obţinut media 10 la simulare, însă niciun elev de clasa a XII-a nu a obţinut media 10 la simularea examenului de Bacalaureat. În urma simulărilor organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) din Iaşi, niciun liceu nu a înregistrat promovare 100%.

Citește și: Zelenski cere avioane de luptă Parlamentului britanic: „Dați-ne aripi pentru a ne proteja libertatea

Simularea Evaluării Naţionale

În Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) sunt înregistraţi 8.145 de elevi de clasa a VIII-a, însă doar 92,54% dintre aceştia, adică 7.537 de elevi, au fost prezenţi la ambele probe ale simulării. În mediul urban a fost o prezenţă de peste 95% a elevilor la ambele probe, în timp ce în mediul rural s-au prezentat puţin sub 90% dintre aceştia.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Ministerul Educației – România)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...