joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterRisc maxim de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş, Bucegi, Parâng

Risc maxim de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş, Bucegi, Parâng

Meteorologii anunţă că riscul producerii de avalanşe este maxim în Munţii Făgăraş, respectiv „risc mare” în Bucegi și Parâng Șureanu. Avertizarea este valabilă la altitudini mai mari de 1.800 metri.

Meteorologii anunţă risc de producerea avalanşelor de gradul 5 din cinci posibile, respectiv „risc foarte mare”, în Munţii Făgăraş, la altitudini mari.

Meteorologii avertizează că, după ninsorile din ultimele 24 de ore, stratul puţin rezistent şi instabil de la suprafaţă atinge 80-90 cm, fiind alcătuit din „zăpada uşoară, de tip pulver, căzută în ultimele două zile, după cum se observă şi în sondajul efectuat la staţie”.

Peste acesta se va mai depune un strat însemnat de zăpadă pulver. Stratul vechi, aflat dedesubt, este consolidat şi stabil. În zonele adăpostite depunerile sunt mai consistente, iar în cele înalte sunt formate plăci recente de vânt.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE