Rise Project: Legile senatorului Iordache și pajiștea de la Turceni

Data:

spot_img

Legile senatorului Iordache și pajiștea de la Turceni. La vederea camerei de filmat, gospodarii s-au însuflețit subit și au declanșat un protest spontan, la firul ierbii.

Sunt supărați că pe obșteasca pajiște vor crește curând panouri fotovoltaice și ei nu vor mai avea acces cu animalele

Așadar, la Turceni, mocnește un conflict între comunitatea de crescători de animale și o familie puternică, după cum povestesc oamenii locului. Adică senatorul PNL, Ion Iordache, cumnata sa (fostul primar al orașului), fratele ei și o armată de clienți politici. 

Crescătorii de animale au pierdut și în instanță

Islazul comunal era de când se știau al obștii, lăsat clăcașilor spre folosință din vremea boierilor. Prin 2014, crescătorii de vite s-au asociat ca să concesioneze pășunea de la Primărie și să încaseze subvenții de la APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură). Dacă, la început, asociația număra vreo 130 de crescători, acum au mai rămas o mână de oameni care se încăpățânează să alimenteze cu lapte proaspăt localitatea.

Citește și: Infestarea cu nade feromonale de la Moldovița: Crimă de gradul unu sau un caz școală pentru a reglementa modul de procurare a acestora

Viața lor a decurs normal până acum doi ani când, primărița de atunci a refuzat să le prelungească contractul de concesiune și o puternică familie politică și de afaceri din jurul senatorului Iordache s-a înstăpânit pentru 49 de ani pe islazul strămoșesc.

Crescătorii de animale s-au revoltat în ședințele de consiliu, dar degeaba. S-au dus cu jalba-n instanță, dar au pierdut și acolo fondul. În prezent, sentința a fost casată și dosarul a fost trimis spre rejudecare. Motivul pentru care familia Iordache ține cu dinții de acest teren aflat în litigiu este localizarea acestuia. Proprietatea este gard în gard cu Termocentrala Turceni, care are o capacitate foarte mare de evacuare a puterii electrice în Sistemul Energetic Național. Acest avantaj, spun experții, ar scădea dramatic costurile investiției pentru un parc fotovoltaic.

Continuarea în Rise Project

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: riseproject.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Expoziţia „Luminile lui Caravaggio”

Expoziţia „Luminile lui Caravaggio” este organizată de Muzeul Naţional...

S-a dispus evacuarea preventivă a persoanelor care locuiesc în zonele cu risc de inundații

S-a dispus evacuarea preventivă a persoanelor care locuiesc în...