Rolul chirurgiei dentare în sănătatea orală

Data:

Cavitatea orală reprezintă prima porţiune a sistemului digestiv. Interiorul cavităţii bucale este foarte complex, conţinând arcadele dentare superioară şi inferioară, dinţii, gingia, mucoasa orală, glandele salivare, lueta, limba şi frenurile labiale şi linguală. Fiecare dintre aceste părţi componente are un rol foarte important în buna funcţionare a sistemului digestiv, astfel că orice disfuncţionalitate manifestată pe acest palier, impune o intervenţie rapidă, eficientă şi potrivită contextului pacientului.

Chirurgia dentară, cea mai importantă ramură a medicinei dentare

Atunci când se vorbeşte despre chirurgie dentara, se face referire la cea mai importantă şi complexă ramură a medicinei dentare. Rolul medicului chirurg este esenţial în aplicarea unora dintre cele mai elaborate proceduri medicale stomatologice, aria de acţiune a acestora acoperind un palier foarte complex. Serviciile de chirurgie dentară sunt cele care intervin atunci când trebuie acţionat asupra unui molar crescut într-un mod vicios, atunci când trebuie eliminat un chist parodontal sau un abces, când se aplică tratamente de ortodonţie şi ortopedie dento-maxilo-facială, cu rolul de a face o reconstrucţie osoasă, când se aplică proceduri de implantologie, cât şi în cazul oricăror tipuri de extracţii.

Complexitatea procedurilor chirurgicale

O procedură chirurgicală dentară, indiferent de scopul acesteia, implică o serie de etape şi măsuri. Presupune un timp mai lung de recuperare, cât şi o serie extinsă de restricţii, totul cu scopul de a elimina riscul apariţiei complicaţiilor şi de a se obţine rezultatul scontat. Pentru reuşita unei intervenţii chirurgicale la nivel bucal, este absolut necesar ca pacientul să se afle într-o foarte bună colaborare cu medicul chirurg, respectând indicaţiile pre şi post operatorii.

Cele mai comune proceduri de chirurgie dentară

Cea mai des aplicată procedură chirurgicală dentară este reprezentată de extracţia dentară, situaţiile în care se impune eliminarea unui dinte fiind multiple, de la vizarea unei mai bune alinieri dentare, până la eliminarea rădăcinilor compromise sau chiar a dinţişorilor de lapte, în cazul copiilor. În ultimii ani, o altă procedură chirurgicală tinde să devină foarte des aplicată, respectiv aplicarea protezelor din titan, respectiv, implanturile dentare. Mulţumită tehnologiei de ultimă generaţie şi a materialelor de calitate superioară, un implant dentar a devenit astăzi cea mai eficientă şi durabilă soluţie în cazurile în care dintele natural este compromis. Printr-o procedură chirurgicală simplă, proteza realizată din titan este înşurubată în osul maxilar, acolo unde, iniţial, a existat rădăcina dintelui natural.

Această intervenție chirurgicală implică o grijă specială din partea pacientului, igiena orală efectuată corect şi constant, reprezentând prima condiţie pentru ca intervenţia să devină o reuşită. Pe implantul din titan este ataşată o capsulă din porţelan, uşor acceptată de către organism, rezistentă şi cu un aspect foarte natural. Procedura chirurgicală de implementare a unei proteze din titan, stă la baza implantologiei, fiind prima şi cea mai importantă etapă din întregul tratament.

Odată parcursă perioada de recuperare şi respectate recomandările medicale, pacientul se poate bucura de un dinte nou, perfect funcţional şi cu aspect foarte natural şi frumos. Astfel, chirurgia dentară este domeniul în sarcina căruia intră extragerea unei rădăcini devitalizate şi degradate, dar şi înlocuirea acesteia cu un implant rezistent şi funcţional.

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ceasuri care spun o poveste: mari colecționari și expoziții impresionante

Ceasuri care spun o poveste. The Oak Collection. Patrick...

Țara cu propriul calendar: sărbătorește Anul Nou în septembrie și este încă în 2016 | Aktual24

Țara cu propriul calendar: sărbătorește Anul Nou în septembrie...

Tenorul ŞTEFAN von KORCH va debuta pe 26 Iulie la PALERMO în CARMINA BURANA

Tenorul ŞTEFAN von KORCH va debuta pe 26 Iulie la PALERMO în CARMINA BURANA

Ce tip de masaj ți se potrivește cel mai bine

Ce tip de masaj ți se potrivește cel mai bine?