Romaero, companie de stat, adusă în insolvență de un fost bucătar, prieten cu pesediști și cu interlopi

Data:

spot_img

Romaero, companie de stat, a intrat în insolvență de un fost bucătar, prieten cu pesediști și cu interlopi. Instanța a aprobat cererea companiei de stat Romaero de a intrat în insolvență. Expert Insolvență SPRL a fost administrator judiciar provizoriu desemnat de către instanță.

La începutul acestei luni, Curtea de Apel București a decis ca Romaero, să plătească despăgubiri de aproape 17 milioane de euro unui om de afaceri care ceruse transformarea unui avion Boeing 737-200, în urmă cu mai bine de 15 ani, potrivit Știrile ProTV. Economedia a scris mai multe aici despre cine este omul de afaceri care a pus umărul la insolvența Romaero. Romaero și-a asumat prin contract modernizarea și mentenanța aparatului de zbor, dar nu a dus contractul la bun sfârșit pentru că, între timp, Romaero și-ar fi pierdut dreptul de a certifica aceste modificări, iar Boeing nu a validat aceste modificări.  Sursa citată mai menționează că Romaero are datorii istorice de peste sapte sute de milioane de lei, iar la Bursă este evaluată la 132 de milioane de lei.

Acțiunile sale au scăzut cu peste 40 la sută în ultimul an, o scădere de 3,55 % fiind înregistrată vineri, 22 decembrie 2023. Potrivit raportului financiar, după primul semestru al acestui an, Romaero a avut pierderi de 42,5 milioane lei. Datoriile curente au crescut cu 16,89% faţă de valorile de la 31 decembrie 2022 reprezentând în principal obligații accesorii datorate bugetului general consolidat și furnizorilor de utilități.

Citește și O mascaradă de proces: condamnarea a venit prea târziu, deși inculpatul ceruse să fie judecat repede şi îşi recunoscuse faptele

Raportul mai arată că societatea a înregistrat o creștere cu 23,74% față de pierderea planificată influențată în principal de următoarele cheltuieli cu:

  • accesoriile datorate ANAF: 11.280 mii lei;
  • accesoriile DITL S1: 3.639 mii lei;
  • penalizări comerciale datorate furnizorilor de utilități (Apa Nova, Enel Muntenia, Engie, Apele Romane): 3.281 mii lei.

Compania este controlată de stat. Astfel, 56,71% din acțiuni sunt deţinute de statul român prin Ministerul Economiei, Antreprenorialului şi Turismului, urmat de SIF Muntenia (23,24%) şi Fondul Proprietatea (18,87%). Restul acțiunilor este deținut de persoane fizice (1%) și persoane juridice (0,16%), titrează Economedia.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.
1 COMENTARIU
  1. Romaero? Directorii, din ultimii zece ani, de ce nu sunt urmăriți penal pentru recuperarea salariilor însușite prin fraudă? Adică bagi compania în faliment, dat tu ridici salarii pentru activități de falimentare a firmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen | Deutsche Welle 

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen....

Nawaf Salameh Family Office a achiziționat Terminalul Octogon Gas & Logistics din Portul Constanța

Nawaf Salameh Family Office a achiziționat Terminalul Octogon Gas...

”Coridorul Verde” cu Azerbaidjanul: o gogoașă de PR | Contributors

O dată la câteva săptămâni se mai anunță cu...