joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterRomân în Germania: 1,2 milioane de euro, încasați ilegal din alocaţii pentru...

Român în Germania: 1,2 milioane de euro, încasați ilegal din alocaţii pentru copii şi ajutoare

Un bihorean în vârstă de 32 ani din Cheriu, pe numele căruia autorităţile germane au emis două mandate europene de arestare, a fost ridicat de poliţişti şi arestat, joi, la Curtea de Apel Oradea.

Ajutat de complici, Ioca Rostaş a încasat ilegal peste 1,2 milioane de euro, alocaţii pentru copii şi ajutoare de urgenţă pentru coronavirus.

Concret, scrie Bihoreanul, începând din 2013, Ioca Rostaş a înregistrat în total 100 de copii ca rezidenţi în Germania în numele cărora a solicitat şi încasat, apoi, beneficii şi alocaţii, în valoare de 845.340 euro, fără însă ca minorii să fi avut vreodată domiciliu efectiv în această ţară.

Totodată, în această primăvară, Rostaş a profitat şi de ajutoarele de urgenţă pentru coronavirus, acordate de guvernul german antreprenorilor.

Cum cererile se depuneau online, în perioada 9 aprilie – 17 aprilie, împreună cu trei complici, Rostaş a transformat în mici intreprinzători germani 105 romi, în numele cărora a depus cereri pentru ajutoare în valoare totală de 1.039.000 euro, din care a apucat să încaseze efectiv 598.000 euro.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE