Românca Alecsia Maria Lăzărescu a ajuns pe lista premianților, la ediția jubiliară a prestigiosului concurs de balet Prix de Lausanne

Data:

Aflat la a 50-a aniversare, prestigiosul concurs de balet Prix de Lausanne, a avut printre câștigători o tânără  din România. Alecsia Maria Lăzărescu, în vârstă de numai 15 ani.

Înainte de selecție, au aplicat 429 de solicitanți, din care 335 de fete și 94 de băieți. În urma analizei videoclipurilor, au fost selectați 76 de candidați, 39 de fete (11,6%) și 37 de băieți (39,4%).

S-au adăugat 11 candidați selectați (7 fete și 4 băieți), un total de 87 de candidați pentru Prix de Lausanne 2023, cu 46 de fete și 41 de băieți, dintre care o fată din Bulgaria s-a retras.

În finala de sâmbătă, au fost prezenți 22 de balerini din cei 86 preselectați. 

Dar, Alecsia a reprezentat Școala de Balet din Basel pe care, actualmente, o frecventează. Școala a avut 4 reprezentanți în finală, Alecsia fiind cea mai tânără dintre ei și, în general, din concurs.

Programul prezentat pentru clasic a fost variația fetei din Talismanul, muzica Riccardo Drigo, coregrafia Marius Petipa. La dans contemporan s-a prezentat cu un solo din Chroma, muzica Joby Talbot, coregrafia Wayne McGregor.

În 1997, Alina Cojocaru era prima româncă câștigătoare a concursului. După 20 de ani, în 2017, Diana Ionescu, actualmente solist la baletul din Stuttgart, a câștigat unul din premiile concursului.

În 2020, Matei Holeleu  a fost și el pe podium, citește aici.

spot_imgspot_img
Dana Cristescu
Dana Cristescu
Dana Cristescu este specialist în Management. și Marketing, cu o experiență de peste 25 de ani în media, publishing și în industria tipăriturilor.
4 COMENTARII
    • România nu pregateste multe, nu conteaza unde te pregatesti, ci ceea ce faci.
      Vad astfel si helveticii ca populatia României nu este formata din tigani.
      Nivel comportament, insa, este cu totul altceva.

  1. Da,așa este.In România nu se promovează tinerele talente,nu știm sa ne bucurăm de ele.Baletul la noi nu se promovează,deși avem profesori foarte buni.ALecsia a început baletul cu casa de balet de aici,primele lecții au fost cu profesori din România.Mai departe prin pasiune,munca multa si talent a ajuns pe sccenele lumii ,pas cu pas castigand medalii si nu putine.La aceste succese au contribuit foarte mult părinții ,profesorilor bursele .Așa ca am vrut sa trag un semnal ,deoarece avem copii talentați dar nu știm sa-i promovam.Ei au nevoie de așa ceva.Sunteți mândri dragi romani ca pe sccena de aseară a fost o românca?incercati da si promovați prin media baletul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...