miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterRomânce sărace, păcălite cu daruri și vândute de „loverboy” în Spania

Românce sărace, păcălite cu daruri și vândute de „loverboy” în Spania

Tinerele românce cu o condiție materială precară rămân victimele predilecte ale rețelelor de trafic de persoane. Educația puțină, dar și condițiile materiale în care acestea trăiesc în fiecare zi le determină să creadă orice promisiune a unui „loveboy” binevoitor și nu-și pun nicio secundă problema că, la un moment dat, vor deveni efectiv „carne vie”.

Zona de sud a României este și pepiniera de victime a rețelelor de trafic de persoane. Giurgiu, Olt, Dolj, Teleorman continuă să ofere proxeneților cele mai multe oportunități de racolare a unor noi victime. Așa că nu e deloc surprinzător faptul că Biroul Teritorial Giurgiu al DIICOT a dispus reținerea unui număr de 5 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spălare a banilor, deținerea și oferirea drogurilor de mare risc, fără drept și punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, pe parcursul a patru ani, acest grup infracțional organizat și-a desfășurat activitatea nestingherit, racolând victime tinere, uneori minori, din rândul comunității sărace a sudului României. Metoda care a funcționat eficient pentru ei a fost, și de această dată, „Loverboy”, pentru că această procedură antrenează și un atașament emoțional al victimei față de propriul călău.

Astfel, în perioada 2017 – 2021, membrii grupării infracționale au recrutat și determinat la practicarea prostituției, pe teritoriul Spaniei, mai multe persoane vătămate, asigurându-le acestora în mod constant transportul din România către Spania și retur, cazarea, protecția și transportul de la locurile de cazare din Spania către zonele de exploatare, cu scopul de a obține foloase patrimoniale.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE