vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterRomânia a ajuns la 900 km de autostradă. Singura șosea completă e...

România a ajuns la 900 km de autostradă. Singura șosea completă e de pe vremea lui Ceaușescu

Odată cu inaugurarea parțială a lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, țara noastră ajunge la puțin peste 900 km de șosea rapidă. Alte cinci tronsoane sunt pregătite în următorul an.

Prin deschiderea a 14,8 km din lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, România a depășit borna de 900 km de autostradă. Mai precis, șoferii pot circula în acest moment pe 904,56 km de drum rapid.

Inaugurările de autostradă au început târziu în 2020. După 9 luni de „secetă”, prima deschidere a venit în septembrie, pe cei 5,35 km ai Autostrăzii A3 Transilvania între Biharia și Borș (Suplacu de Barcău – Borș, secțiunea 3CR). Imediat după a urmat un alt tronson inaugurat pe A3, lotul întins între Iernut și Chețani, în lungime de 17,9 km.

După alte două luni de pauză, în prag de alegeri parlamentare, a fost inaugurată – parțial și cu mici probleme – Centura Bacău (porțiune de 16,27 km din A7), respectiv tronsonul de 14,80 km al Autostrăzii Sebeș-Turda, între Sebeș și Pârâul Iovului. În total, 54,32 km de autostradă inaugurați în acest an, mai mulți decât în 2019 (43,28 km în total).

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE