România are comori de metale rare, cărbune, gaz și poate fi un jucător la nivel mondial. Ce-i lipsește pentru a-și valorifica potențialul

Data:

„Înapoi în mine”, partea I. Stăm pe comori de materiale critice, metale rare, si putem deveni un jucător valoros în lume. Dacă ne și apucăm de treabă și nu doar ne lăudam cu potențialul, este concluzia echipei “România, te iubesc!”, care a analizat ce potențial are țara noastră în privința resurselor naturale și cum poate să-l valorifice.

Mai avem și cărbune, și gaz, resurse numite până nu demult ”de tranziție”. Exploatări se fac în toată lumea, iar multe state, printre care România, au anunțat că vor sa extindă extragerea. E o discuție în noul context, în care Uniunea Europeana vrea să nu mai depinda de gazul rusesc. Sunt timpuri care ne sunt favorabile, dacă vom proceda corect.

Cu un război pe continent, la graniţa României şi cu multiple sancţiuni impuse Rusiei, s-a ajuns, inevitabil, la creşteri mari de preţuri, în industria mondială. Sunt pașii tot mai mari din tehnologie, care, la rândul lor, impun nevoi noi, de materii prime.

Sunt toate condițiile ca statul român, care stă practic pe o comoară de materiale critice, metale rare, dar și combustibili fosili, să poată deveni un jucător important, pe plan european și chiar mondial.

Vezi reportajul integral pe stirileprotv.ro.

Citește și: VIDEO Zelenski: „Nu avem nicio pretenție asupra teritoriilor nimănui, dar nu vom renunța la ale noastre”

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...