Atunci când pro-rusul Călin Georgescu a declarat că „milițianul Predoiu și niște procurori au trimis (…) mascații acasă la șeful meu de campanie”, practic el a sugerat mai multe despre sine decât despre ministrul Predoiu. A sugerat că asta e mai degrabă tocmai mentalitatea sa, a sugerat că fix astfel ar aborda el însuși puterea dacă va dobândi-o vreodată, ne-a arătat că ăsta e primul gând care îi trece prin minte atunci când se raportează la ideea de demnitar, scrie Laurențiu Mihu, în Universul.net.
Desigur, asemenea indicii cu privire la profilul șefului de stat discreționar și atotputernic care ar fi el însuși dacă el însuși ar ajunge întâiul demnitar al țării, Georgescu mai oferise opiniei publice și pe parcurs.
Citește și: Ce poate face Ilie Bolojan de la Cotroceni?
Cu multă vreme înaintea zilei de marți, când și-a ieșit din pepeni pe motiv că instituțiile abilitate verifică, legal și legitim, finanțări, tranzacții și conexiuni din cercul său proxim, Georgescu afirmase de pildă că dacă va ajunge sus va desființa partidele.
Prin urmare, deducem cu ușurință, a sugerat că va destructura întreaga arhitectură democratică și de stat de drept. Cu plusurile și cu minusurile ei, aceasta le-a asigurat românilor trei decenii și jumătate de viață decentă și liberă, de bunăstare și circulație cum strămoșii lor nici prin vis nu și-ar fi imaginat. De ele, cei care am trăit în aceste trei decenii și jumătate ne-am putut bucura cu prețul greu al morților și răniților de la Revoluție, și au venit aceste trei decenii și jumătate după alte patru decenii întunecate și înecate în suferință de comunism și dictatura aferentă.
E totodată drept și faptul că, în ceea ce îl privește pe Călin Georgescu, statul român, prin reprezentanții săi și prin instituțiile relevante care-l compun, are totuși o problemă fundamentală: l-a verificat prea puțin, iar nu prea mult, și l-a verificat prea târziu, iar nu la timp și cu atât mai puțin prea devreme.
Continuarea, în Universul.net
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(FOTO: AGERPRES FOTO)