„România are oportunitatea de a ajuta Ucraina să exporte”

Data:

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei continuă, iar unul dintre impedimente este cel privind transportul de marfă din și spre Ucraina, un impediment care trebuie rezolvat cât mai repede. 

Comisia a venit deja cu o propunere, așa numitele coridoare de solidaritate pentru care se cere relaxarea controalelor la frontieră pentru tranzit, pentru transportul de cereale, pentru echipamente. 

„Sunt foarte multe lucruri de rezolvat rapid, pentru că acum, în depozitele din Ucraina sunt milioane de tone de cereale care trebuie exportate în toată lumea, iar viitoare recoltă este așteptată în curând.

România are oportunitatea de a ajuta Ucraina să exporte, prin porturile de la Dunăre și prin portul Constanța”, a subliniat europarlamentarul Marian Jean Marinescu, reprezentantul Grupului PPE în Comisia TRAN.

Citește și: Parlamentul European solicită finanțare pentru a face față consecințelor războiului din Ucraina

„Acum este momentul pentru ca transportul pe Dunăre să se dezvolte foarte mult”

Eurodeputatul român a mai spus că urmează în perioada imediat următoare să fie reabilitat un tronson de linie ferată cu ecartament larg, care face legătura cu portul Galați, pentru că traficul rutier este deja foarte aglomerat și oricum nu este posibil să transporți zeci de milioane de tone cu camionul.

„Soluția este transportul pe cale ferată și pe apă. De aceea, acum este momentul pentru ca transportul pe Dunăre să se dezvolte foarte mult, pentru că o parte din produse pot fi transportate direct  către  Europa de Vest și o parte către Constanța pentru a fi încărcat în nave de mare  tonaj. 

Am fost cu delegația Comisiei pentru transport din Parlamentul European ( TRAN)  în aceste zone și lucrurile se mișcă. Să sperăm că se mișcă și foarte repede și eficient”, a mai spus deputatul european. 

spot_img
Marga Bulugean
Marga Bulugean
Marga Bulugean este redactor-șef la cotidianul regional “Cuvântul Libertății” din Craiova. A fost redactor, șef de departament, redactor-șef adjunct. Am avut în directa responsabilitate domeniul “Social”, dar și instituțiile județene și locale implicate în domeniul sănătății. În prezent, este responsabilă de coordonarea redacției, de identificarea de noi subiecte, editarea știrilor, reportajelor și interviurilor, precum și de coordonarea studenților de la Jurnalism care fac practică și internship-uri la ziarul Cuvântul Libertății. A făcut parte timp de patru ani din redacția grupului de presă Curentul-Monitorul, unde a fost reporter și redactor, domeniul fiind tot domeniul “Social”. Are dublă licență, în inginerie și filologie la Universitatea din Craiova și un master în Managementul Instituțiilor Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere...

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Un milion de luminițe pe străzile Brașovului. Când se deschide Târgul de Crăciun

Miercuri se aprind luminițele în Bradul de Crăciun din...

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...